Skriv en kommentar

hurry smiley

Etter juleferie og fri starter januar og hverdagen med et brak. 
Håper ikke jeg er den eneste som synes at hverdagen starter brått etter ferien til tross for at jeg savner hverdagen.
Det er tungt å bli vekket av vekkerklokka hver dag, få unger på skolen, lekser, idretter, jobb etc.
Ikke nok med det, man skal også planlegge hva man skal spise hver dag slik at man ikke skeier ut ?.
Så hvordan kan man få inn enkel lavkarbomat i en hektisk hverdag. 
Du må se på din hverdag og hvordan den ser ut. 
Noen jobber turnus andre jobber kun dagtid. 
Jeg jobber turnus, så jobber dagvakter, kvelder og helger litt om hverandre. 
Et av mine tips er planlegging slik at man vet hva man skal ha med seg av mat. 

Her kommer noen tips om planlegging:
Lag ukeplan som inneholder frokost, lunsj, mellommåltid og middag
Ikke gjør lavkarbo maten mer avansert enn nødvendig. 
Ha alltid litt mat på lur.
Lag opp store porsjoner med mat, frys ned i porsjonsbokser.
Lag opp brød og knekkebrød og ha pålegg ved siden av.
Egg er alltid godt (omeletter, eggerøre, kokt egg, stekt egg etc)
Lurt med en næringsbar med lite karbohydrater i veska som mellommåltid.
Lurt med en liten pose med nøtter, frø og bær som mellommåltid.

Her er noe av min planlegging.
Jeg lager alltid ukesmeny med alle måltidene mine.
Etter at jeg startet på lavkarbo er jeg ikke supersulten på morgenen lengre.
Jeg starter da dagen med en fettkaffe, slik at blodsukkeret holdes stabilt og jeg får i meg litt energi. 
Lunsj lager jeg oftest kvelden før og oppbevarer den i kjøleskapet.
Grønnsakene kutter jeg opp på morgningen.

Jeg har alltid knekkebrød (Brisk knekkebrød) og 1-2 påleggsorter på jobben i tilfelle jeg blir sulten.
Jeg har alltid en næringsbar, litt nøtter eller litt bær i veska.
Jeg lager alltid middag jeg har med meg på jobb når jeg har kveldsvakt. 
Fokuserer på det jeg kan spise i kantina.
Fryser alltid ned rester av middag, slik at jeg kan ta det med meg på jobb en annen dag.
Lager opp minipaier/muffinsomeletter og har salat ved siden av. 

Vi har hektiske ettermiddager tirsdag, onsdag og fredag. Det blir ofte enkel mat de dagene her hjemme.
Så hva er enkel mat?
For oss er enkel mat, mat med lite ingredisenser og som tilberedes på 15-20 minutter. 
Eksempler på enkel mat kan være:

  • Hamburgere i salatblad
  • Wok
  • Grønnsaker i kokosolje
  • Pølser med lite karbohydrater
  • Supper
  • Brødmat med egg og pålegg
  • Salater
  • Planlagte rester


Skriv noe her...
Du er gjest
eller publiser som gjest
Laster kommentar... The comment will be refreshed after 00:00.

Bli den første til å kommentere.