Skriv en kommentar

tapas

Vinneren av konkurransen ble Toril Hoff Berg. Et av hennes forslag var tapasretter. 

Tapasretter er ikke noe vi spiser så ofte her hjemme, men det er alltid morsomt å prøve noe nytt. 
Jeg lagde maten i små skåler, men det er bare å bruke tannpirkere eller feste maten på andre måter.

Tapas kommer egentlig fra Spania og betyr fingermat, og er ofte brukt som forretter eller småretter.
Vi i Norge har lagd vår egen vri på det.  

Her er det jeg har laget i dag:

Stekt nøttebrød med hvitløk og tomat
Stekt nøttebrød med pesto, parmesan og ruccula
Ovnsstekt egg
Asparges rullet i serranoskinke
Hvitløk og chiliemarinerte reker
Tomat, squash og mozarella toppet med pesto
Lefser med kremost og serranoskinke (skinken kan byttes ut med røkelaks)
Chili med urteost
Jalapenos med fetaost, ferdigkjøpt
Kyllingvinger, ferdigkjøpt
Chilipølse, ferdigkjøpt
Kjøttboller med tacochips og tacokrydder
Saltbakt sellerirot
Ostechips
Manchegoost, ferdigkjøpt
Rucculapesto
Aioli (brukte ferdigkjøpt boks)



Stekt nøttebrød med tomat og med pesto
Nøttebrød, se oppskrift under bakverk.
1. Stek brødskiver i smør og hvitløk på begge sider.
Del en hvitløk i 2 og smør utover skiven etter at den er stekt.
Mos tomat og litt chili sammen. Smør det utover skiven.
Grovhakk tomat og legg på tomat. 
Del opp brødet i 2-3 biter.
2. Stek brødskiven i smør og hvitløk på begge sider.
Smør utover rucculapesto.
Skjær tynne skiver av parmesanost og legg oppå pestoen.
Pynt med ruccula.
Del opp i 2-3 biter.




Ovnsbakt egg
Stek egg i muffinsform i ca 10 minutter på 200°C




Asparges rullet i serranoskinke
Kutt av enden på aspargesen.

Legg asparges og en tynn skive mozarella oppå 1 skive serranoskinke.
Rull sammen. 
Stek i ovnen eller i stekepannen.




Hvitløk og chilimarinerte reker
Knus 2 fedd hvitløk

1/2 chili finhakkes eller 1 ss sweet chilisaus.
Olje.
La rekene eller scampiene ligge i marinaden minst 30 minutter.
Stek i ca 200°C i ca 10 minutter.




Tomat, squash og mozarella toppet med pesto
Skjær tomat, squash og mozarella i tynne skiver.

Legg det lagvis.
Pynt med pesto


 


Lefser med kremost og serranoskinke
Lefser: 1 dl mandelmel, 1 ss pofiber, 1/2 ts bakepulver, 1/2 ts natreen, 1/2 ts salt, 2 ss fiberhusk og 1 dl kokende vann.

Bland godt. La svelle til deigen er fast. Lag 4 baller av deigen. Kjevle deigen tynt med bakepapir over og under. Stek i tørr stekepanne.
Smør urtekremost utover halve lefsen.
Tilsett spekeskinke eller røkelaks.
Pynt med vårløk eller ruccula.
Rull sammen.
Del opp i porsjonsstykker.




Chili med urteost
Skrap ut chilifrøene av chiliene.

Smør kremost med urter i hulrommet til chiliene.



Kjøttboller med tacokrydder og ostechips
200g kjøttdeig

3 ostechips
1,5 ts tacokrydder, se taco oppskriften under middag, kjøtt.
1 lite egg
Bland alle ingrediensene godt.
Form små kjøttboller og stek de i smør.




Saltbakt sellerirot
Vask selleriroten godt.

Del opp selleriroten i terninger 3-4 cm store og ca 2,5 cm tykke.
Dekk formen med salt.
Tilsett selleriroten.
1 ts olje strøes over selleriroten.
Stek på 200°C i ca 1 time


 


Ostechips
Lag ostechips av edamerost med chilikrydder i micoren i ca 2 minutter.


 


Rucculapesto

Stor håndfull riccola ca 100g
1 hvitløksfedd
1/2 parmesanost
30 mandler eller halv pose pinjekjerner som er grillet i ovnen.
Olje.
Mengden av olje avhenger av på om du vil ha tynn eller tykk pesto.

tapas2tapas3
tapas4tapas5
tapas6tapas7
tapas8tapas9
tapas10tapas11

Skriv noe her...
Du er gjest
eller publiser som gjest
Laster kommentar... The comment will be refreshed after 00:00.

Bli den første til å kommentere.