Skriv en kommentar

I dag er det siste dagen i 2018. Det feires med god mat, familie og kos. 


Et lite tilbakeblikk før vi ser fremover mot 2019.
2018 har vært et begivenhetsrikt år lavkarbomessig. 
Har over 900 følgere på ak`s nye livsstil lavkarbo/smartkarbo.
Har laget 2 egne julehefter med lavkarbo oppskrifter.
Oppstart av bloggen.
Vi er i oppstartsfasen på et lavkarboforum.

Mine fremskritt:
Gått på lavkarbo i halvannet år.
Gått ned 20 kg.
Gått ned 2-3 str i klær.
Diabetesen er under kontroll.
Betennelser i

Skriv en kommentar

Håper alle fikk det de ønsket seg til jul og litt til christmas smiley
Jeg jobbet i går kveld på sykehuset, så det ble ikke akkurat lavkarbo julemat på meg i går.
Vi fikk servert ribbe, mestisterkaker, julepølse, potet, surkål, saus og riskrem.
Vi spiste sammen med pasienter, så det ble unaturlig for meg å ta frem annen mat. 
Det ble med middagen. Resten av kvelden spiste jeg lavkarbo godteri og nøtter.

Jeg har tydelig vært veldig snill i år, for jeg fikk (har ønsket meg det og da wink)

Skriv en kommentar

smiley christmas2

I dag har vi 2 viktige dager i desember. 
Det er siste søndag i advent. 
Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned
For lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred
på denne lille jord, hvor menneskene bor

2018 12 23 19.49.27 Copy


Det er også lille julaften og kvelden før kvelden. 
Lille julaften kalles også tollesmesse, torlaksmesse og sjursmesse og sjulsmesse og er den 23 desember hentet fra Wikipedia.
I nyere tid betyr lille julaften

Skriv en kommentar

I dag har det vært forberedelser til jul på jobb og hjemme. 
Håper dere alle sammen snart er ferdige til jul.
Vel, jula kommer uansett om man er klar eller ikke. 

Tror vi er i mål til jul?! julsmiley emoji smiley faces
Eneste vi mangler er litt familie besøk og  at sønnen må prøve dressbuksa si.


Jeg fikk testet min viljestyrke på jobben i dag med 2 høykarbo kakerfoot-in-mouth 
"finnes ikke noe som heter allergisk mot sukker" i følge sjefene på jobben. angry smiley

Jaja, diskusjonen om lavkarbo og sukker orket jeg ikke å ta.

Skriv en kommentar

Dagen startet i dag med kokosrundstykke med fiskekaker, remulate og agurk til frokost. 
Etter frokost bar det til byen for å kjøpe siste rest av julegavene jeg manglet. 
En ting jeg har lært etter at jeg begynte på lavkarbo, er at man ikke skal gå i butikken sulten. 770dd5a2512601fb12ed41b3e25fd563 emoticon emoji
Det er fort gjort å gå på en smell hvis man går sulten å shopping, men ikke fortvil det finnes mange alternativer. 

Noen tips hvis man blir sulten på storhandel/shopping.
Navesen har oftest sukkerfrie næringsbarer

Skriv en kommentar

Etter at jeg startet på lavkarbo ble sukkertrollet i kroppen min redusert.
Lysten på sukker og godterier ble mer og mer redusert.
Helt slutt har det nok ikke blitt, men det kan jeg takke meg selv for. 


Det å leve på lavkarbo kan være lett i ukenedagene og 10-11 måneder i året, men når jula kommer vet jeg at mange sliter med å holde et lavkarbo kosthold. 
Det er mage fristelser i form av god mat, gode kaker, god vin, godt øl etc.
Vi må heller ikke glemme mye familiebesøk og da kan et

Skriv en kommentar

Adventstiden går så altfor fort.
Det er en så koselig tid synes jeg. 

Tenk i dag er det 3. søndag i advent.
Kun et lys igjen som skal tennes og 8 dager igjen til julaften. 

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede


Vi setter av litt ekstra tid til vår familie og våre kjære.
Mye av helgen vår har gått til familiebesøk og kos.

Vi har ferdigstilt en del

Skriv en kommentar

13 desember betyr Luciadagen og lussekatter. 
Vi har ingen småbarn lenger og Lucia-tog og Luciafeiring er vi for lengst ferdig med.
Lussekatter er "et must" til kveldsmat for oss uansett. 

Så med andre ord måtte det bli sukker og glutenfrie lussekatter.

4 egg
2 ss sukrin gold
1 ss sukrin+
3 ss kokosmel
3 ss fiberfin
2,5-3 ss fiberhusk
1/2 ts kardemomme
1,5 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 eplecider eddik
50 g smeltet smør
1 ts gurkemeie eller liten klype safran
Nøtter
Evt rosiner
1 egg

Pisk eggehvite og

Skriv en kommentar

baking smiley

Jeg har alltid vært glad i å bake, spesielt gjærbakst.
Gjær er så takknemlig og gjør jobben sin.
Gjær gir alltid vellykket bakst. 

Det å droppe hvetemel, mel med gluten og gjær har vært utfordrende og jeg syns det fremdeles er utfordrende. 
Smaken på gjærbakst savner jeg ikke, men at deigen ikke oppfører seg slik jeg vil, kan jeg i perioder savne. 

Det å bake med mandelmel, pofiber, fiberfin, sesammel, kososmel, fiberhusk, natron og bakepulver byr til stadighet på utfordringer

Skriv en kommentar

3 "syke" i familien i dag. 
Mannen har skjev rygg og har vært til behandling i dag.
Sønnen har vært hjemme fra skolen i dag pga influensa og omgangssyke.
Jeg har stiv og vond nakke, og har også vært til behandling i dag. 
Håper vi blir ferdige med sykdom og skavanker før jul.


Mannen og jeg jobber i dag med å redigere bloggen og legge ut oppskrifter.
Det ligger nå flere oppskrifter under hvert album.
Flere oppskrifter og album kommer fortløpende.
Oppskrifter på julemat, julekaker og julegodt legges ikke

Skriv en kommentar

Ny uke med nye muligheter.
Tenk i dag, mandag i uke 50, så er det kun 14 dager igjen til julaften.
Begynner dere å bli klare til jul?


Jeg sier til meg selv hvert år at i år skal jeg starte tidlig, men det blir aldri slik som planlagt.
Det kan da ofte bli mye stressfull handel i desember.
Som om desember ikke har nok annet med seg av skoleavslutninger, treningsavslutninger, familiebesøk, litt ekstra husvask, adventstid, høysesong for sykdom, god mat, minnes de man har mistet og nyte hverdags

Skriv en kommentar

Jeg prøver å skrive ukesmenyer hver uke.
Jeg skriver ukesmenyen oftest på søndager eller mandag formiddag og handler inn mesteparten av det jeg trenger på mandager.
Da vet jeg at det meste er i hus.
Det er ikke alltid vi følger ukesmenyen slavisk.
Vi omrokkerer gjerne noen dager, men det gjør ingenting for det meste er jo i huswink

Etter at jeg begynte på lavkarbo, har det blitt enda viktigere for meg å planlegge hva jeg skal spise hver dag og da er ukeplanen gull vært. Jeg skriver opp min frokost

Skriv en kommentar

Jeg må ønske alle velkommen til min/vår nye Xcarb blogg.

Min kjære mann er designer til både Xcarb, nettbutikk og bloggen.
Vi har lenge ønsket å starte opp en blogg og nettbutikk.
Juleheftene jeg lagde og han redigerte ga oss et spark bak til å starte opp nettsiden, og nå bloggen.

Nå kan vi endelig si at vi har fått det tillaughing 
Det tar nok litt tid før alt kommer på plass, men et sted må man jo starte. 

Denne helgen har blitt brukt til å starte bloggen, få inn noen oppskrifter og endret