Skriv en kommentar

Bunn:
150g peanøtter
150g mandler
75g smør

Grovhakk mandler og peanøtter.
Hold av 3-5 ss av nøtteblandingen.
Smelt smør.
Bland nøtteblandingen og smør sammen.
Trykk blandingen i en bakepapirkledd form.
Sett kjølig. 

Karamell:
2 dl fløte
30g smør
4 ss fibersirup gold

Ha alle ingrediensene i en kjele.
La det småkoke, rør innimellom i blandingen.
Det skal koke til deigen begynner å tykne (20-40min).

eller lag karamell i microen:

Ha alle ingrediensene i en bolle som tåler sterk varme.

Putt bollen i microen på full styrke i ca 6-8 minutter.
Rør annenhvert minutt.
Karamellen skal bli gylden og være passe tykk.

Hell karamellen over nøttebunnen.
Sett kjølig.
Det tar ca 1 time til karamellen stivner.

Sjokoladetrekk:
100g sukkerfri sjokolade.
1-2 ss smør.
Smelt sjokolade og smør.
Rør blandingen godt slik at all sjokoladen er smeltet.
Hell forsiktig sjokoladen over karamellen.
Strø over resten av nøtteblandingen fra bunnen.
Avkjøl.

Del opp kaken med en varm og skarp kniv.

snickerskake2

Skriv noe her...
Du er gjest
eller publiser som gjest
Laster kommentar... The comment will be refreshed after 00:00.

Bli den første til å kommentere.