Bacon og pølse grateng

5 Bratwurst pølser eller annen pølse med lite karbohydratnivå
1 pk Bacon
1 Vårløk eller 1/5 purre
1/2 Blomkål
1/2 Brokkoli
3 dl Fløte
2 ss Creme fraishe
2 ss Kremost
1 ss Mykost eller brie
Krydder: salt, pepper, paprika, kajennepepper etc
100-150g revet ost.
Tips! Grønnsakene kan byttes ut med frossen brokkoliblanding. 

Skjær bacon i små skive og stek sprøtt.
Del pølsene, blomkål, brokkoli og vårløk i biter.
Kok blomkål og brokkoli et par minutter. 
Hell av vannet til grønnsakene.
Bland grønnsakene, bacon og pølsene og legg det i en ildfast form. 

Hvit saus:
Hell alle ingrediensene i en kjele.
Sørg for at kremost og mykost smelter ordentlig i fløten.
Kok blandingen til den starter å tykne.
Smak til med krydder.

Hell den hvite sausen over grønnsakene, bacon og pølsene.
Sørg for at det er hvit saus over alt.
Strø over revet ost.
Eventuelt krydre på toppen av osten.
Stek på 200°C i ca 15-20 minutter eller til osten har smeltet og fått farge.

Server med god salat og selskapsdressing eller hvitløksdressing. 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *