Banankake med valnøtter

Denne banankaken med valnøtter er utrolig saftig og god. 
Jeg spiser hovedsaklig lavkarbo, men jeg liker ikke å kaste mat så når ungene ikke spiser opp sin frukt (banan) blir det banankake.
Denne banankaken rekker ikke å bli kald før den er borte, så banankake er super populært her hjemme. 
Denne kaken har lavkarbo kakebunn, så den er både gluten og sukkerfri. 
Nå har jeg ikke regnet totalt på karbohydrat på kaken, men det er ca 300g bananer i hele kaken. 
På et lavkarbo kosthold bør en unngå frukt, men når en spiser liberalt lavkarbo eller smartkarbo kan man tillate litt frukt. 
Jeg personlig spiser litt frukt i ny og ne, da blodsukkeret mitt tåler litt. 

Oppskrift på banankake

3 store egg
1 dl sukrin gold
3 ss natreen
2 ss fibersirup gold
2 ts bakepulver
3 ss kokosmel
2 ss fiberfin/pofiber
4-5 ss mandelmel
5 dråper med stevia vanilje
0,5-1 dl fløte
50g smeltet smør
2-3 bananer (ca 300g uten skall)
75g valnøtter (kan byttes ut med sukkerfri sjokolade)

Pisk eggedosis av egg og søtning.
Du kan helt fint bytte ut sukrin gold og natreen med 0,75dl Finesse bakesukker eller tagatesse.
Bland inn de tørre ingrediensene, men vent med 1 ss mandelmel.
Smelt smør.
Tilsett smør og litt og litt fløte
Eventuelt tilsett siste rest av mandelmel hvis deigen blir for tynn.
Deigen skal være passe tykk.
Mos bananene og grovhakk valnøttene.
Bland inn bananene og halvparten av valnøttene i røren.
Ha røren i en kakeform, ca 20-22 cm i diameter
Stek på 180°C i ca 25 minutter.

Stikk en pinne i kaken for å se om den er ferdig. Sitter det ikke igjen noe deig på pinnen, er kaken ferdig.
Avkjøl kaken.
Strø over litt søtning som natreen, finesse eller sukrin melis.
Banankaken på bildet har jeg kun hatt valnøtter i kaken.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *