3 store egg
1 dl sukrin gold
3 ss natreen
2 ss fibersirup gold
2 ts bakepulver
3 ss kokosmel
2 ss fiberfin/pofiber
4-5 ss mandelmel
5 dråper med stevia vanilje
0,5-1 dl fløte
50g smeltet smør
2-3 bananer (ca 300g uten skall)
75g valnøtter (kan byttes ut med sukkerfri sjokolade)
Pisk eggedosis av egg og søtning.
Du kan helt fint bytte ut sukrin gold og natreen med 0,75dl Finesse bakesukker eller tagatesse.
Bland inn de tørre ingrediensene, men vent med 1 ss mandelmel.
Smelt smør.
Tilsett smør og litt og litt fløte
Eventuelt tilsett siste rest av mandelmel hvis deigen blir for tynn.
Deigen skal være passe tykk.
Mos bananene og grovhakk valnøttene.
Bland inn bananene og halvparten av valnøttene i røren.
Ha røren i en kakeform, ca 20-22 cm i diameter
Stek på 180°C i ca 25 minutter.
Stikk en pinne i kaken for å se om den er ferdig. Sitter det ikke igjen noe deig på pinnen, er kaken ferdig.
Avkjøl kaken.
Strø over litt søtning som natreen, finesse eller sukrin melis.
Banankaken på bildet har jeg kun hatt valnøtter i kaken.