Fisk

Beste fiskegratengen ever!

 

300g hvit fisk
Brokkoli
Løk
Purre
Andre ønskede grønnsaker

Kok opp en kjele med vann.
Dryss ca 1/2 ss havsalt i vannet.

Putt i fisken og trekk den i ca 10 min.
Vannet skal ikke koke.
Ta forsiktig ut fisken og avkjøl den. 

Ta vare på vannet.
Trekk grønnsakene i nytt vann i et par minutter.

Hvit saus
Smelt 2-3 ss smør

Tilsett ca 1 ts johannesbrødkjernemel (litt etter litt).
Visp kraftig, slik at det blandes godt.
Tilsett kokevannet fra fisken og visp til det blir en tykk saus.

Tilsett pepper, muskatnøtt og malt stjerneanis (gir en lakrissmak).
Smak til om du må tilsette salt.
2 eggeplommer tilsettes sausen.
Visp eggehvitene stive. 
Del opp brokkoli, løk, purre eller andre ønskede grønnsaker og bland det med fisken og sausen.
Bland forsiktig inn eggehviten.

Mos til toppen
1/2 sellerirot kuttes i biter og kokes til den er mør. (kan bruke søtpotet også, hvis du tillater det)
Hell av vannet. 
Mos den med ca 1 stor ss smør og evt en fløteskvett.
Smør forsiktig mosen over fiskegratengen som et lokk.
Strø på strøkavring og parmesanost.

Strø kavring
Rester av brød stekes i ovnen på 180 °C til det begynner å få litt farge, ca 7-10 minutter.

Avkjøl.
Knus brødet med en kjevle eller stavmikser.
Oppbevares i en boks eller tett glass.

Stek fiskegratengen på 200 °C til mosen begynner å få farge, ca 15 minutter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *