MiddagerSupper

Blomkålsuppe

 

Oppskriften holder til 4 -5 personer

2 mellomstor blomkål
1/2 løk, valgfri
150g kremost naturell
Buljong eller grønnsaksfond
3 dl fløteSalt og pepper

Kutt blomkålen i buketter og løk i biter.
Kok blomkålen mør sammen med litt grønnsaksbuljong eller fond. 
Sil av vannet.
Vannet skal ikke kastes, men helles i en bolle.
Ta ut noen blomkålbiter, slik at man får noen biter i suppen.
Mos resten med stavmikser.
Tilsett fløte og kremost.
La alt sammen få et oppkok.
Ønsker du en tynnere suppe, kan du spe med kokekraften for å jevne ut suppen. 

Tilbehør som er godt til suppen:
Sprøstekt bacon
Parmesanost
Krutonger

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *