Sukkerfri Bringebærcurd

En følger tipset meg om bringebærcurd.
Bringebærcurd hørtes så friskt og godt ut, så det måtte jeg bare teste. Jeg hentet inspirasjon fra krem.no sin side og gjorde den sukkerfri. 
Sukkerfri bringebærcurd kan du blant annet bruke som syltetøy til boller eller blande det i krem og ha i kaker som sjokoladekake, marsipankake etc eller ha det på toppen av pavlova.
Hvis du ønsker en mer friskere farge på bringebærcurden anbefaler jeg deg å tilsette litt rød konditorfarge.
Sukkerfri bringebærcurd oppbevares på tett glass.
Den kan helt fint fryses.

Oppskrift på bringebærcurd

250g bringebær, bruke gjerne frosne
1,5 ss sitronsaft
1 egg
1 eggeplomme
40g finesse bakesukker
50g smør.

Varm opp bærene, slik at væsken slipper.
Sil bær og frø.
Press all bærsaften ut med en skje.
Visp sammen eggene.
Ha alle ingrediensene i en kjele.
Sett kokeplaten på svak til middels varme.
Rør hele tiden. 
NB! curden skal ikke koke.
Når curden starter å tykne siles den på ny for å unngå klumper.
Hell curden i et glass eller bolle med lokk.
La curden avkjøle seg i kjøleskapet.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *