2 Fennikel
1 chili
1 løk
2 stjerneanis
1 liter kyllingbuljongvann/kraft
1,5-2,5 dl fløte
1/2 pakke snacksgulrøtter
2 vårløk
Salt og pepper
Pinjekjerner
Knekk stjerneanis i flere biter og stek stjerneanisen i en tørr stekepanne et minutt eller to, slik at den får gitt ut aromaen sin.
Ha stjerneanisen i en tesil.
Hakk opp chili og løk og fres dette i stekepannen sammen med litt olje, til løken blir gylden.
Skjær opp fennikel i biter.
Ha alle grønnsakene, buljongvannet og stjerneanisen i en kjele.
La alt småkoke til fennikelen er mør.
Kjør alt med en stavmikser og spe med fløte.
Krydre med salt og pepper etter smak.
Stek pinjekjerner i en tørr stekepanne rett før servering.
Server gjerne fennikelsuppen med fennikelskudd, pinjerkjerner og chiliflak.
Knuter med pesto og apetina ost er veldig godt ved siden av