MiddagerSupper

Fennikelsuppe med litt sting

Jeg syns fennikel er kjempe godt og kjøpte en da jeg hadde noen planer med fennikel.
Fennikel har en aromatisk lukt og smak, som kan minne litt om lakris. Derfor er fennikel helt utmerket i salater for eksempel.
I denne fennikelsuppen har jeg tilsatt stjerneanis for å booste mer anissmak/lakrissmak inn i suppen i tillegg til litt chili. 
Fennikelsuppen
Jeg lagde suppen tykk, men med litt mer fløte kan du helt fint servere tynnere suppe.

Oppskrift 4 porsjoner

2 Fennikel
1 chili
1 løk
2 stjerneanis
1 liter kyllingbuljongvann/kraft
1,5-2,5 dl fløte
1/2 pakke snacksgulrøtter
2 vårløk
Salt og pepper
Pinjekjerner

Knekk stjerneanis i flere biter og stek stjerneanisen i en tørr stekepanne et minutt eller to, slik at den får gitt ut aromaen sin.
Ha stjerneanisen i en tesil.
Hakk opp chili og løk og fres dette i stekepannen sammen med litt olje, til løken blir gylden.
Skjær opp fennikel i biter.
Ha alle grønnsakene, buljongvannet og stjerneanisen i en kjele.
La alt småkoke til fennikelen er mør.
Kjør alt med en stavmikser og spe med fløte.
Krydre med salt og pepper etter smak.
Stek pinjekjerner i en tørr stekepanne rett før servering.
Server gjerne fennikelsuppen med fennikelskudd, pinjerkjerner og chiliflak.
Knuter med pesto og apetina ost er veldig godt ved siden av

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *