HalloweenHøytid

Gresskarbolle

60g fiberfin

40 kokosmel
20-30g mandelmel
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1/2 ts xanthan gum
50g tagatesse/sukrin+)

1 ss sukrin gold
1,5 ts gjær
1 ts yacon sirup

50 smør
1 dl fløte
3 m egg
1 ts kardemomme

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp fløte til kokepunktet.
Smelt smøret i fløten.
Hell fløteblandingen og eggene i det tørre og bland godt.
Du kan se at deigen eser litt ut når du blander alt sammen, det betyr at bakepulveret begynner å jobbe.
La deigen heve i minimum 30 minutter.
Ha vann på hendene og form 8 boller.
Sett en tannpirker eller en liten kanelstang i midten av bollen, skal forestille stilken på gresskaret.

Klipp 8 snitt i bollen inn mot stilken.
Pensle bollene med fløte eller vispet egg.
Stek bollene på 200ºC i 10-15 minutter. Følg med de siste minuttene.
Bollene bør avkjøles før de serveres, men er selvfølgelig gode varme ogsåwink
Bollene holder seg et par dager i kjøleskapet og de kan fryses.

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *