Havrefiber mel

Havrefiber – det populære lavkarbomelet

Havrefiber er egentlig ikke nytt innenfor lavkarbo.
Vi skal ikke lenger enn til Sverige, der havrefiber blir brukt i lavkarbobakst.
Havrefiber er også veldig mye brukt i oppskrifter fra USA.
Havrefiber var brukt i mat for noen år siden, men da etterspørsel var liten måtte butikker slutte å ta det inn.
Nå har etterspørselen blitt større her i Norge, etter at fett og forstand henvendte seg til Tights.no og de har reklamert det på sine sider. I Norge er det pr dags dato kun Tights.no som tar inn Havrefiber, men vi krysser fingrene for at flere butikker (helsekoster) tar inn etterhvert.

Havrefiber inneholder 100% fiber (betagluten). Fiber tar ikke kroppen vår opp, så dermed er havrefiber karbohydratfritt.

Betaglukan er en type fiber som finnes i skallet på havrekornet, og er gunstig for kolesterolet, blodsukkeret, hjertet, betennelser, mage- og tarm.
Havrefiber hjelper tarmen til å fjerne rester av karbohydrater. Det har blitt påstått at havrefiber også øker metthetsfølelse.
For å få et best mulig resultat, bør man få i seg 3 g betaglukan hver dag i flere uker.

 

Praktisk informasjon

Havrefiber kan absorbere inntil syv ganger sin egen vekt i vann og er da ypperlig å bruke i lavkarbobakst eller som fyll i stedet for loff i f.eks kjøttkaker.

Havrefiber hjelper deg dermed til å lage bakst med lavt innhold av karbohydrater og som er proppet av sunt og godt fiber.

Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men da det ikke foreligger tester rundt dette, er det ingen garantier. Produksjonsmåten skal i utgangspunktet være glutenfri.

Havrefiber er ikke det samme som havregryn, havremel eller havrekli.

Jeg har akkurat fått havrefiber i hus og gleder meg til å ta det i bruk. Oppskrifter med havrefiber kommer fortløpende på bloggen, spesielt under bakverk og kaker

Print Friendly, PDF & Email

16 hendelser på “Havrefiber – det populære lavkarbomelet”

    1. Havrefiber er ikke det samme som hvetemel dessverre. På lavkarbokosthold er det ikke noe mel pr dags dato som virker på lik måte som hvetemel.
      Gjær trenger karbohydrater til å aktivisere seg og havrefiber inneholder ikke karbohydrater. Hvis du skal bake med havrefiber og gjær trenger du søtstoff som yacon sirup, lite øl, tagatesse etc slik at gjæren aktiveres

  1. Hei!
    Jeg har ikke prøvd å lage grøt av det ennå.
    Du finner flere grøtoppskrifter under albumet frokost/lunsj og grøt

    1. Hei!
      Jeg har prøvd å lage grøt av det, men det funket absolutt ikke! Man kan sikkert bruke det sammen med annet mel/gryn, men ikke alene.

  2. Hei!
    Havrekli og havrefiber er ikke det samme.
    Havrekli er kli og inneholder karbohydrater fra havren.
    Havrefiber består kun av fiberet fra havren. Det inneholder derfor ingen karbohydrater

  3. Hei!
    Nei dessverre.
    Havrekli inneholder karbohydrater/stivelse fra havren, det gjør ikke havrefiberet.
    Anne-Katrine

  4. Hej
    Vi har fået havrefiber i Danmark 😄 Kan jer erstatte pofiber med havrefiber og i hvilket forhold ?

  5. Hei!
    Det er jeg litt usikker å.
    Jeg bruker egg i smoothie for å gi metthetsfølelse og mct olje.
    Du kan også prøve chiafrø i smoothie

  6. Hei!
    Linfrømel har bindende egenskaper, så ja jeg tror det er mulig, men du trenger mye mer psyllium for å få samme mengde binding. Der må du bare prøve deg frem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *