BakverkBrød/rundstykker/baguetter

Havrefiberbrød

Jeg har prøvd meg på havrefiberbrød flere ganger, men ikke vært helt fornøyd med oppskriften. 
Av en eller annen grunn blir jeg mest fornøyd med bakst der utelater meieriproduker. Vel dette havrefiberbrødet er saftig og godt.
Jeg har stekt dette som grytebrød, men det går helt fin å steke som vanlig brød også. 
Havrefiber kan du lese mer om her og om hvordan gjær virker i lavkarbo bakst her

Oppskrift på havrefiberbrødet

100g havrefiber
1/2 pk fersk gjær gjær
1 ts yaconsirup eller 2,5 ts inulinpulver
1,5 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ss eddik
3 egg
2 dl vann
1 ts salt
1,5 ts finesse bakesukker

Bland de tørre ingrediensene sammen.
Varm opp vannet til 37°C og rør ut gjæren i vannet.
Tilsett egg, vann og eddik i det tørre.
Bland alt sammen frem til deigen har satt seg og kan formes med hendene.
Hvis deigen blir for bløt kan du tilsette litt mer havrefiber og eventuelt litt mer fiberhusk.
Ha litt olje på hendene og form et brød.
For vanlig brød:
Sett ovnen på 200°C og stek brødet i 45-50 minutter
For grytebrød:
Sett ovnen på 225°C over og undervarme. Gryte med lokk skal stå i ovnen mens ovnen blir varm.
Ta ut gryten, press forsiktig et bakepapir i gryten, ha deigen i og sett på lokk.
Stek havrefiberbrødet i 30-40 minutter. Ta brødet ut av formen og stek ytterligere i 15-20 minutter til.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Havrefiberbrød

  • Fin oppskrift på dette brødet med havrefiber, men skal ikke deigen heve i minimum 30 minutter når en bruker gjær i oppskriften?

    Svar
    • Hei!
      Du kan selvfølgelig heve deigen litt før du former et brød.
      Brødet hevet litt mens ovnen blir varm

      Svar
  • Fiberhusk er ikke å få tak i lenger, kan man bruke Psyllium fra finax istedenfor? Samme mengde da? 1,5 ss med psyllium? Fungerer psyllium på samme måte som fiberhusk gjorde?

    Svar
  • Hei!
    Fiberhusk er ikke å få tak i lengre nei.
    Psyllium husk, uansett merke, er det samme som fiberhusk og brukes i samme mengde.
    Noen psyllum husk har mørkere farge enn fiberhusk, så deigen kan få en lillefarge. Det gjør ikke noe med smaken da

    Svar
  • Farner Bård

    Hva er gjort med antibeitestoffene i havrefiber?

    Svar
    • Jørn meszaros

      havrefiber er mel laget av skallet til havren.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *