Himmelsk god sjokoladekake

Måtte prøve å lage lavkarbo versjon av “Himmelsk god sjokoladekake”.
De tilbakemeldingene jeg har fått på kaka, er nettopp dette.
Kaken kan oppbevares i kjøleskapet et par dager.
Kaken kan også fryses

Oppskrift

2 egg
1,5 dl sukrin + eller tagatesse
2 ts vaniljesukker eller 15 dråper vaniljeessens
150g smeltet smør
2,5 ts bakepulver
1ss kakao
1,5 dl fløte
3 dl mandelmel, ikke fettredusert
0,5-1 dl kokosmel(kan byttes ut med mer mandelmel)

Pisk egg og søtning til eggedosis.
Tilsett de andre ingrediensene.
Bland inn smøret til slutt, ikke rør det helt inn.
Hell i form, ca 22 cm i diameter.
Stek på 180°C i 25-30 min
Avkjøl kaken.

Glasur:
100g mykt smør
150g sukrin melis
70-100g sukrin+ eller tagatesse (tilsett litt og litt og smak deg frem)
1 ts sukkr vaniljesukker
1 ss sterk kaffe
100g sukkerfri sjokolade
Litt salt
1 medium egg

Smelt sjokoladen over vannbad.
Rør smør og søtning hvitt.
Bland egget inn i sjokoladen.
Bland sammen alle ingrediensene.
Sett kjølig slik at kremen får satt seg.
Smør utover kaken.
Pynt kaken med litt salt, bringebær og frysetørkede bringebær.

Vaniljesukker tips!
Sukrin melis
Natreen
Vaniljestang

Skrap ut frøene av vaniljestangen. 
Tilsett frø og stand i et glass.
Tilsett sukrin melis og natreen.
Bland litt og la det stå.
Etter 14 dager har du vaniljesukker.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *