Hjemmelaget lavkarbo sushi
Jeg har brukt wasabi perler, seaweed paper, syltet ingefær og chilimajones fra butikken.
For enda mindre karbohydrater har noen helsekostbutikker seaweed paper.
Det går fint å lage chilimajones selv.
Sellerirot ris: riv 1/2 stort hode eller 1 lite hode sellerirot.
Bland sammen 1 ts hvitvinseddik, litt vann, 1 ts sukrin og 1,5 ts chilimajones.
Hell dette over risen og bland godt med hendene.
La stå å svelle i ca 30 min.
Rør i blandingen noen ganger.
Hell alt i et klede eller 2 kaffefiltre og press ut vannet.
I stedet for sellerirot ris, kan blomkålris eller sukkerfri ris brukes.
Del grønnsakene i tynne staver: jeg har brukt agurk, avokado og rød løk.
Kokt scampi deles i to på langs, eller del salmalaks i tynne skiver.
Hvis du ikke har brett til å rulle med, bruk bakepapir.
Hvis du synes alt blir klissete, kan det være greit å bruke to og to seaweed paper pr sushi.
Seaweed paper, stripe med ris på den siden du starter å rulle fra, stripe med chilimajones, agurk, avokado, scampi, løk, wasabi perler og rull sammen.
La rullen ligge i 5-10 min før du deler den opp.
Server med mer wasabi perler/wasabi, chilimajones, syltet ingefær og soyasaus med lite karbohydrater.