Frokost og lunsjHjemmelaget pålegg

Hjemmelaget syltetøy

Ingenting er bedre enn hjemmelaget syltetøy, i vært fall ikke når det er sukkerfritt.
Jeg hadde aldri laget hjemmelaget syltetøy før jeg begynte på lavkarbo. Nå syns jeg det er det beste syltetøyet jeg kan få. Jeg bruker hjemmelaget syltetøy på brød, til cottege cheese, på vafler, på pannekaker, på is eller til lavkarbo riskrem hvis jeg ikke orker å lage saus.
Det har florert med jordbær, bringebær og rabarbra i år.
Jeg har laget en generell oppskrift jeg bruker, om det er til bringebær, jordbær, rabarbra eller syltetøy av frukt. Frukt er mer smartkarbo da

Oppskrift til et glass

  • 150g bær
  • 1-1,5 ss sukrinmelis
  • 1-1,5 ss sukrin
  • 1/2 ts johannesbrødkjernemel/xantahxgum
  • Evt litt vann

Søtning kan byttes ut med 1 ss tagatesse.
Kutt opp bær og putt i kjele.
Strø over søtningen.
Hvis du syns bærene gir fra seg for lite veske, kan du tilsette litt vann.
Kok bærene møre slik at de kan moses
Tilsett johannesbrødkjernemel eller xanthaxgum.
Rør godt
Avkjøl og hell på glass.
Oppbevares på tett glass, i kjøleskap eller i fryser.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *