Frokost og lunsjSalater

Jordbærsalat med pinjekjerner

Veldig mange ganger på sommeren sliter jeg med matlysten og da syns jeg friske salater kan være veldig godt enten i seg selv eller som tilbehør til grillmat.
Jordbærsalat med pinjekjerner er en lett salat med masse sunt fett.
For å gi salaten det lille ekstra er det veldig godt å riste pinjekjernene litt i stekepannen, slik at den nøtteaktige smaken kommer mer frem.
Syns du pinjekjerner har for mye karbohydrater kan det fint byttes ut med valnøtter.

1-2 porsjoner.
Kan brukes som salat eller tilbehør til grillmat

2-3 never grønn salat/ruccola
1/2 avokado i biter
Ca 10 sukkererter i biter
1/2 glass fetaost
15-20 jordbær, avhengig av størrelse delt i 2 eller 4
1/4 pose pinjekjerner 
5-6 grovhakkede valnøtter

Stek nøttene og kjernene i en tørr panne til de er gylne.
Hell alle ingrediensene i en bolle.
Bruk oljen fra fetaosten og noen dråper med sitron som dressing.
Liker man bitter smak, kan balsamico brukes i stedet.
Strø over nøttene.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *