Hvorfor er jordskokk lavkarbo?

Hva er jordskokk

Jordskokk er forkortelse av jordartisjokk, til minne om artisjokk.
Jordskokk og artisjokk tilhører begge solsikkeslekta i kurvblomstfamilien.
Jordskokk  var ganske utbredt i Norge før poteten kom, men havnet litt i skyggen til poteten, men har i de siste årene blitt mer og mer populær.
Jordskokk har i følge matvaretabellen 11,5 karbohydrater pr 100g. Hvis man bare ser på karbohydratene tilhører ikke jordskokk et lavkarbokosthold, men det er ikke fullt så enkelt. Jordskokk inneholder ikke vanlig stivelse som gjøres om til sukker i kroppen. 

Jordskokk inneholder inulin og inulin gjøres om til fiber i kroppen vår.
Fiber skiller kroppen rett ut igjen, og har ingen påvirkning av blodsukkeret.

Totalt karbohydratnivå er ca 4 karbohydrater pr 100g.
Jordskokk har en nøtteaktig smak.
Jordskokk kan brukes til så mangt; grateng, som “potetsalat”, ovnsbakt, freis, chips, i råkost, mos etc


Jeg har flere oppskrifter med jordskokk under middag og tilbehør

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *