Kokt juleskinke med griljering
1 kokt juleskinke, ca 1,5 kg.
Del jukeskinken i tynne skiver
Griljering:
40 g revet parmesanost
1 liten ts dijon sennep
1,5 ts sukrin gold
3 ss strøkavring
1 ss pofiber
Litt pepper
Bland alle ingrediensene
Strø griljeringen over skinkesteken
Stek på 200°C i 10 – 15 minutter
Strøkavring:
Rester av lavkarbo brød/rundstykker stekes i ovnen på 180 °C til det begynner å få litt farge, ca 7-10 minutter.
Avkjøl.
Knus brødet med en kjevle eller stavmikser.
Oppbevares i en boks eller tett glass.
Mos finner du oppskrift på her
Brun saus:
2 store ss smør
ca 1 ts johannesbrødkjernemel eller 1 ss kremost naturell
3-4 dl kjøttkraft/vann (eventuelt buljong/fond og sukkerkulør)
Smelt smør i en kjele.
Rør inn johannesbrødkjernemel eller kremost.
Spe med vann/kjøttkraft.
Smak til med fond/buljongterning.
For å få mørkere farge kan noen dråper sukkerkulør tilsettes.
Sausen trenger å småkoke et par minutter slik at den tykner.
Jeg serverte med litt klementinsalat også, men det er mer enn nok med grønnsaker eller rosenkål.