KjøttMiddager

Kylling lasagne

 

Dette er en utrolig god og lettvinn middag.
Du kan velge å lage lasagneplater eller bruke squash som lasagneplate. 
Brukes squash kan det være lurt å skjære squashen på langs. 

Porsjonen jeg lagde var til 2 porsjoner. Den kan gjerne dobles/triples.

Ingredienser:
1,5 kyllingfile
1/4 løk
1/4 chili
2-3 ss grønn pesto (oppskrift lenger ned eller kjøp ferdig glass)
1/4 squash
1/2 boks hermetiske tomater
200g revet ost
Lasagnplate (se oppskrift lenger ned)
Salt og pepper
Smør til steking

Skjær kyllingen i tynne skiver eller i biter.
Finhakk løk og chili.
Smelt smør i stekepannen.
Stek kylling, løk og chili til kyllingen er stekt.
Krydre med salt og pepper.
Tilsett pesto og bland godt. 
Skjør squash i tynne skiver.

Lasagne plate:
2 egg,
63g kremost 
17g fiberhusk

Pisk egg og kremost sammen til en jevn masse.
Rør inn fiberhusk.
Bland godt.
La røren svelle i ca 5 minutter.
Ha bakepapir over og under deigen.
Kjevle deigen så tynt du kan.
Stek på 150°C i ca 15 minutter med bakepapir over og under.
Avkjøl og del opp ønskede former til lasagneplater.

Pesto:
Ca 100 gram basilikum
1 hvitløksfedd
1/2 parmesanost
30 mandler eller 1/2 pose med pinjekjerner 
Olje

Putt alle ingrediensene i en blender, minus oljen.
Kjør blenderen med alle ingrediensene til det blir en mos.
Spe med olje til ønsket konsistens.
Mengden av olje avhenger av om du vil ha tynn eller tykk pesto.
Brukes pinjekjerner, bør de stekes i tørr stekepanne til de er gylne først.
Jeg liker pestoen litt tykk, slik at jeg kan spe med olje når jeg bruker den.
Oppbevares i kjøleskap (holdbar ca 1 uke).
Kan fryses.

Montering:
1 lag pastaplate, 1 lag hermetiske tomater, squash, kylling, ost.

Gjenta prosessen 1 gang til.
Avslutt med 1 lag pasta, squash og ost på toppen.
Krydre gjerne toppen med ønsket krydder.

Stek på 200°C i ca 20-25 min.
Server med god salat ved siden av. 
Jeg syns lasagnen er best dagen etter, da har den fått satt seg mye bedre.
Veldig kjekt å ta med seg rester i matpakken




 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *