KjøttMiddager

Lammefrikasse på lavkarbovis

Holder til ca 3 personer

1 kg lammekjøtt, fårikålkjøtt
Buljongterning eller fondterning
1/2 purre
1 løk
1 pose babygulrøtter
1/2 liten sellerirot
3 ss stekesmør
2-3 ts Johannesbrødkjernemel
Kokekraft
Ca 1 dl Fløte
Persille til pynt

Kok opp lammekjøttet med vann og buljongterning.
La lammekjøttet koke i 2-2,5 time.
Kjøttet skal slippe benet.
Kutt opp grønnsakene.
Tilsett grønnsakene i gryten og kok i ca 30 min.
Sil ut kokevannet.
Del opp lammekjøttet hvis du liker mindre biter.
Smelt smør.
Rør inn johannesbrødkjernemel.
Spe med kokevannet og tilsett fløte helt til slutt.
Gi sausen et oppkok.
Ha grønnsaker og lammekjøtt i sausen.
Grovhakk persille og strø over.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *