KakerStore kaker

Lavkarbo lys brownie med havrefiber

Det er rart å tenke på at jeg som ungdom ikke var glad i sjokolade og nå elsker jeg det.
Fersk og varm brownie som smelter å tunga er helt fornydelig, spesielt hvis den er servert med kald vaniljeis. Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis finner du her
Mannen min er ikke veldig glad i mørk brownie, så for å glede han lagde jeg lys brownie i dag.
Du kan selvfølgelig lage mørk brownie ved å bruke kakao i stedet for.
Brownien inneholder sukkerfri sjokolade og nøtter, for å gi den litt tyggemotstand.
Brownien er stekt slik at den så vidt henger sammen. Den deler seg når du prøver å dele den med kniv før den har fått avkjølt seg litt. 
Brownien rekker ikke å bli kald her i huset, før den er spist opp…..

Oppskrift på lys brownie

2 store egg eller 3 små
50g tagatesse (finesse eller sukrin + kan også brukes)
1 ss sukrin sirup caramel
30g havrefiber
20g kokosmel
10 steviadråper med vanilje
2 ss Nicks sjokoladepulver (annet sukkerfritt sjokoladepulver kan også brukes)
100g smeltet smør
2 ts bakepulver
Litt salt
15 nøtter, jeg blandet mandler og valnøtter
40g sukkerfri melkesjokolade

Smelt smør.
Pisk egg, tagatesse og sukrin caramel til tykk eggedosis.
Grov hakk sjokolade og mandler.
Tilsett de andre ingrediensene minus salt og bland forsiktig med en slikkepott, slik at ikke luften i eggedosisen blir slått ut.
Ha bakepapir i en rund form på ca 20 cm i diameter.
Ha brownierøren i en formen.
Strø over litt salt.
Stek brownien på 165°C i ca 30 minutter.
Bruk en pinne eller gaffel for å se om brownien er gjennomstekt. Følger det ikke med noe deig på pinnen når du tar den opp er kaken ferdig.
La brownien avkjøle seg i formen, hvis du klarer å la være å spise den…..

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *