Lavkarbo Ostekake
Kaken er til en kakeform på ca 23 cm i diameter
Bunn:
250g nøtter (mandler og valnøtter)
50g peanøtter
1 ss fibersirup gold
100g smeltet smør
Bland nøttene og fibersirup sammen.
Legg nøttene på et stekebrett.
Stek nøttene på 200ºC i 3-5 minutter
Avkjøl nøttene.
Finhakk nøttene og bland inn smøret.
Trykk blandingen ut i bunnen av kakeformen.
Ostemasse:
1 pk sukkerfri sitrongele
3 dl fløte
1 dl rømme
200g kremost naturell/Phialdephia ost
2 ss sukrin+
1/2 sitron (kan utelates)
Lag gele etter pakkeanvisningen, men kun med 4 dl vann.
Avkjøl geleen, den skal fremdeles være rennende.
Pisk fløte og sukrin til krem.
Pisk kremost, gele og rømme til en jevn masse.
Tilsett kremen i geleblandingen.
Smak til med sitron.
Pisk alt sammen i 2-3 minutter.
Blir blandingen for flytende, kan det være lurt å avkjøle blandingen i ca 30 minutter.
Pisk så opp blandingen igjen til en jevn masse.
Hell ostemassen over bunnen.
Avkjøl til ostemassen har stivnet helt.
Gelelokk:
1 pk sukkerfri gele
Bland gele etter pakkeanvisningen.
Hell forsiktig over ostemassen.
Avkjøl til geleen har stivnet.
Pynt:
Krem, bringebær og gelehjerter
50 peanøtter, eller 50 gram?🙈
Hei!
Det skal være 50g peanøtter.
Så fint at du gjorde meg oppmerksom på dette.
Jeg retter i oppskriften.