Sukkerfrie vepsebol

Vepsebol er en julekake som har blitt populært de siste årene. 
Vepsebol består av sprø marengs, sjokoladebiter og nøtter.
Det morsomme med vepsebol er at du kan lage din variant med dem og tilsette f.eks lakris, kokos etc. 
Sukkerfrie vepsebol får ikke samme utseende som vepsebol med sukker, men de smaker utrolig godt. 
Jeg har laget sukkerfrie vepsebol med sjokoladebiter og nøtter. Jeg har også tilsatt noen litt lakrispulver. Jeg må si at de med lakris i tillegg ble utrolig gode. 

3 eggehviter, tilsvarer ca 1 dl.
2 ss sukrin melis
1 ss natreen, kan byttes ut med mer finesse eller sukrin melis
1 ss finesse
2 ts vaniljesukker, se tips eller 15-20 dråper vanilje essens
0,5 ts bakepulver
80g hakket sjokolade
100g nøtter (bland gjerne valnøtter, mandler og peanøtter)
0,5 ts lakrsipulver
Kokos

Pisk eggehviten stiv.
Tilsett litt og litt søtning og bakepulver mens du pisker marengsen.
Marengsen skal bli stiv og blank
Vend forsiktig inn hakkede nøtter og sjokolade med en slikkepott.
Ønsker du kokos eller lakris vendes dette også forsiktig inn med en slikkepott.
Legg topper av ca 1 ss på bakepapir. 
Forvarm ovnen på 170°C.
Stek marengsen i ca 8-10 minutter på 170°C, senk så temperaturen til 100°C og stek videre i 10-15 minutter. 
Avkjøl marengsen på benken. 
Oppbevares i kakeboks.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *