3 egg
30g pofiber
20g kokosmel
20g sesammel
60g mandelmel
1 ts xanthaxgum
1,5 ss fiberhusk
1,5 ts bakepulver
2 ts gjær eller 1/2 pk fersk gjær
1 ts yaconsirup
1 ss eddik
1 ss olje
1 ts sal
2 dl vann
Varm opp vannet til 37-40°
Ferskgjær bør blandes inn i vannet før det tilsettes i det tørre.
Bland de tørre ingrediensene
Tilsett eddik, yacon sirup, olje, egg og vann.
Bland alt sammen med kjøkkenmaskin eller for hånd til deigen binder seg.
Blir deigen for løs kan du tilsette litt mer fiberhusk og pofiber.
Ha olje på hendene og form rundstykker, jeg fikk 7 stykker.
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg eller vann.
Strø over havsalt og basilikum.
La rundstykkene heve mens ovnen blir varm.
Stek rundstykkene på 190°C i 20-30 minutter, avhengig av ovn.
Kan en bruke sukrin sirup isteden?
Du må bruke et produkt som inneholder inulin, det gjør dessverre ikke Sukrin sirup.
Du kan bruke Lite øl, finesse, tagatesse, yacon sirup, inulinpulver, honning eller vanlig sukker.
Honning og vanlig sukker inneholder karbohydrater, men det blir spist opp av gjæren