Mandelgrøt med chiafrø

Grøt er noe mange forbinder med frokost eller lørdagslunsjen, i form av havregrøt eller risengrynsgrøt. 
Jeg jobber på sykehus og der serverer de risengrynsgrøt hver lørdag. Risengrynsgrøt er jeg veldig glad i og det har vært et savn, frem til jeg prøvde meg frem til denne oppskriften. 
Mandelgrøt med chiafrø er det nærmeste jeg har kommet risengrynsgrøt. Mandelgrøten får en mild smak og chiafrøene gir grøten litt tyggemostand slik grynene i risengrynsgrøt gir. 

50-60g mandelmel
2 dl mandelmelk (fløte og vann kan også brukes)
1 ss chiafrø
Søtnig
Salt
Kok opp mandelmel og mandelmelk.
Tilsett chiafrø
La det koke til det begynner å tykne og har ønsket konsistens.
Tilsett litt salt og sukrin + i grøten og rør godt.
Smak til.
Server med smør, sukker og kanel

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *