KakerRullekaker

Marengsrullekake

Marengs:
3 eggehviter eller 1 dl eggehvite
3 ss sukrinmelis evt erstatt 1 ss med natreen
2/3 ts eddik
2/3 ts johannesbrødkjernemel, kan kjøpes på helsekosten
25-30g mandler

Visp eggehvite hvitt.
Tilsett litt og litt søtning samtidig som du visper det godt inn.
Visp så inn johannesbrødkjernemel og eddik.
Marengsen skal være bland og klissete.
Stryk marengsen utover et bakepapirkledd lite stekebrett (30x25cm) eller i rullekake silikonform, som jeg har brukt. Silikonform kan kjøpes her
Finhakk mandler og strø over marengsen.
Stek marengsen på 160° i ca 20 minutter.
Ta marengsen ut av ovnen.
Velv marengsen over på et bakepapirkledd stekebrett.
Ha stekebrettet over, slik at fuktigheten holdes i marengsen frem til kaken er kald.

Krem:
1-1,5 dl fløte

litt søtning av eget ønske, jeg bruker natreen eller sukrin melis
15-20 små jordbær

Pisk fløte og søtning til krem.
Kutt opp jordbærene i små biter.
Tilsett jordbærene i kremen og bland alt sammen.

Montering:
Stryk krem utover halve rullekaken.
Rull kaken sammen fra den delen det er krem mot delen det ikke er krem.
La rullekaken sette seg i 5-10 min. før servering.

Med bringebærkrem
Med vaniljekrem
Marengsen etter steking
Undersiden av marengsen etter steking
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *