Blogg

Oppstart av ukemeny

Et lavkarbo kosthold krever for mange god planlegging og hva er vel bedre enn ukemeny.
Jeg har i mange år laget ukemeny her hjemme. Etter at jeg begynte på lavkarbo har menyene blitt mer detaljert. Når jeg skriver ukemeny her hjemme, betyr ikke det alltid at vi følger den slavisk. Den er et utgangspunkt og det kan være mat vi har i kjøleskapet/fryseren.
Jeg skriver ukemeny hver søndag og handler oftest mandager og fredager. 
Jeg er glad i å lage mat og eksperimentere med oppskrifter, meltyper etc.
Jeg vet at ikke alle er like glad i dette. Lavkarbo kan fort bli veldig dyrt hvis man skal ha alle typer søtninger og meltyper i hus. 

Jeg har lenge lekt med tanken om å lage egen ukemeny til dere følgere, og i desember bestemte vi oss for å prøve dette.
Min tanke er å fokusere på enkel lavkarbo mat der ingrediensene kan kjøpes i matbutikken. 
Sukrin varianter, Natreen, mandelmel og fiberhusk har mange matbutikker. Trenger du noe spesifikt kommer jeg til å merke hvor du kan kjøpe dette.
Mandelmel kan du også lage selv av mandler.
Du kan selvfølgelig bruke andre søtningsstoffer eller annet type mel hvis du ønsker det, men jeg kommer ikke pr nå til å ta med det i menyene.
Det å bruke opp rester er også viktig for meg, så det blir tatt med når jeg skriver oppskrift til dere. 
Det er viktig å ha et allsidig kosthold, så jeg kommer til å ha 2 fiskeretter, en vegetarrett, muligens en supperett og resten kjøttretter.

Jeg må presisere at jeg ikke er utdannet innen ernæring. Jeg er kanskje over middels interessert i mat og matlaging, og har spist lavkarbo i snart 4 år.
Jeg kan ikke garantere at du går ned i vekt eller at helseplager forsvinner.
Har du helseutfordringer, anbefaler jeg at du rådfører deg med lege før du starter opp med lavkarbo. 

Ukemenyen kommer til å bli sendt ut hver søndag kveld. Jeg har dessverre ikke mulighet til å sende ut ukemeny hele uken.
I ukemenyen følger oppskriftene med, men bruker jeg oppskrifter fra forrige ukes ukemeny blir disse oppskriftene linket til.
Noen oppskrifter er spesifikt til ukemenyene og dere kommer ikke til å finne disse på xcarb.no. 
Dette kommer ukemenyen til å inneholde:
mandag til fredag: frokost, lunsj og middag
Lørdag: lunsj, middag og en dessert
Søndag: lunsj, middag og kake eller noe godt til kaffen

Håper du setter pris på menyene mine.
NB! legger du ut bilder av maten du lager fra oppskriftene mine på sosiale medier, hadde jeg satt pris på hvis du tagger meg og/eller linker til xcarb.no. 

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Oppstart av ukemeny

  • Brith Helén

    Veldig fornøyd med drahjelp og gode måltidsforslag
    Du er flink som har så stor variasjon på ingrediensene og lager så lekre, lekre og delikate måltider.

    Svar
  • Tusen takk for så flott tilbakemelding.
    Hyggelig å høre at du får drahjelp og måltidsforslag

    Svar
  • Hilda Rødne Larsen

    Vil gjerne få tilsendt ukesmenyer

    Svar
  • Hei!
    Du får ukemeny hvis du går på forsiden og registrerer din epost adresse der det står abonner, for så å bekrefte epost adressen din på mail etterpå.
    Jeg sender normalt ut ukemeny hver søndag. Ligger litt etter i dag, så den blir sendt litt senere i dag.
    Jeg har dessverre ikke mulighet til å sende ut flere ganger i uken

    Svar
  • Kristin Klynderud

    Hei, ser ut som du har mye godt, vil gjerne ha ukesmeny fra deg for å få noen ideer. Takk for at du deler 🙂

    Svar
  • Hei!
    Du melder deg på ukemenyen på forsiden. Du registerer E-post adressen din og dobbeltbekrefter det med mailen du får fra meg.
    Jeg sender ut siste ukemeny før sommerferien i dag 13/6. Starter opp igjen i midten av august.
    Anne-Katrine

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *