Småkaker/kjeks

Porsjons pavlova med lemoncurd

Oppskrift på pavlova

4 eggehviter
Tilsett 4 ss sukrinmelis
1/2 ts eplesider eddik
1 ts johannesbrødkjernemel

Eggehviten stivpiskes.
Tilsett litt og litt sukrinmelis mens du pisker.
Pisk til alt er rørt godt inn og marengsen begynner å bli blank.
Form  marengsen til en firkantet eller rund kake. små klatter slik som denne kan også lages.

Stek marengsen på 160 °C i 20 min.
Etter 20 min skru av ovnen og ha ovnsdøra på gløtt til pavlovaen er kald, helst natten over.

Oppskrift på Lemoncurd

Saft og skall fra 1 stor sitron (to små sitroner)
50 g tagatesse
Visp sammen 1 egg og 1 eggeplomme
50 g mykt smør

Tilsett alt i en tykkbunnet kjele.
Varm opp på svak varme.
Rør hele tiden.
Røren skal ikke koke.

Den begynner å tykne ved kokepunktet.
Rør inn 50 g mykt smør.
Sil og hell i et lite glass.
Avkjøl i kjøleskapet.
Ha på kaken.

Pisk fløte med litt sukrinmelis eller tagatesse til krem.
Ta det forsiktig oppå kremen.

Hakk mandler og strø over.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *