KakerStore kaker

Pavlova med vaniljekrem

 

Pavlova:
6 eggehviter stivpiskes
6 ss sukrinmelis
0,5 ts eplesider eddik
1-1,25 ts johannesbrødkjernemel (kan utelates, men binder marengsen mer)

Stivpisk eggehviten.
Tilsett litt og litt sukrinmelis mens du pisker.
Tilsett eplesidereddig og johannesbrødkjernemel ogpisk til alt er godt blandet.
Marengsen skal være blank
Smør marengsen utover et stekebrett
Stekes på 160°C i ca 20 min.
Følg med de siste minuttene, slik at marengsen ikke blir brun.
Marengsen kommer til å få en gulaktig farge, men det er normalt så lenge en ikke bruker vanlig sukker.
Etter 20 min skru av ovnen og ha ovnsdøra på gløtt til pavlovaen er kald.


Vaniljekrem:
2 dl fløte

1 vaniljestang eller 10-15 steviadråper med vanilje.
2 gelatinplate
4 eggeplommer
20g tagatesse
10g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler, men smak til).
2 dl kremfløte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Fløte og vanilje varmes i en kjele til kokepunktet.
Tilsett geleatinplatene i den varmefløten.
Pisk egg og søtning sammen.
Ta kjelen av varmen.
Tilsett litt og litt eggeblanding mens du rører.
Varm opp blandingen på svak varme. 
Blandingen skal begynne å tykne. 
Avkjøl over kaldt vannbad, for så sett kjølig.
Pisk kremfløte til krem. 
Bland vaniljekremen inn i kremen. 
Smør vaniljekremen utover kaken. 

Krem:
2 dl kremfløte
1 ts tagatesse eller 2 ts sukrinmelis

Pisk kremfløte og søtning til krem.
Smør kremen over vaniljekremen.

Pynt:
Pynt med bærene du ønsker. 

Jeg har brukt bringebær, blåbær og jordbær

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *