Kjøtt

Pølse og baconpai

 

Paideig: 

3 dl mel (mandelmel, sesammel, kokosmel) bruk det du liker
3 ss kokosmelk
Litt salt
Klype med revet ost
Ca 40-50 g mykt smør
Maks 0,5 dl fløte.

Bland de tørre ingrediensene, revet ost, smør, salt og kokosmelk sammen.
Ta litt vann på hendene.
Kna sammen deigen til en fast masse.
Spe med fløte mens du knar.
Deigen skal være fast.
Sett kjølig i 30 minutter til 1 time

Forvarm ovnen til 225 °C.
Ta litt vann på hendene og klem ut deigen i en paiform.
Forstek deigen til kantene begynner å få litt farge, tar ca 10 min.

Fyllet:
5 Pølser
2-3 Vårløk eller 1/4 purre
1/2 hode Brokkoli
1/2 Løk
1 pk Bacon
200 g revet ost
4 egg
3 dl fløte
Ønsket krydder

Hakk opp følgende ingredienser: pølse, purre/vårløk, bacon, brokkoli og løk.
Del bacon i skiver.
Stek bacon og løk.
For mildere purre smak, kan den også stekes med baconet og løken.
Visp sammen 4 egg og 3 dl fløte.
Krydre etter smak.
Det er godt med kajennepepper, paprika, salt og pepper.

Legg ingrediensene lagvis med litt revet ost i mellom.
Tilsett eggeblandingen og revet ost på toppen (tilsammen ca 200 g).
Stek paien på 200 °C i ca 20-30 min.
Paien er ferdig når paien er fast.
Når du rister litt på formen, så skal ikke innholdet bevege på seg.
Serveres med salat og evt litt dressing hvis du ønsker.

Majonesdressing med agurk:
6 ss majones
5-6 ts sylteagurk lake
Ca 15-18 halvstore sylteagurk biter, finhakkes

Bland alle ingrediensene. 
Sylteagurk inneholder fra 6,1 karbohydrater per 100 g

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *