Røkelaks i fløtesaus
Jeg har brukt soyapasta. Soyapasta inneholder 15 karbohydrater pr 100g. Jeg brukte 40g. Soyapasta er ikke lavkarbo, men aksepteres mer på smartkarbo.
For mer lavkarbovennlig versjon bruk konjac nudler eller lag selv.
1 porsjon:
100 g røkelaks
1/2 rød løk
1 vårløk
1,5 dl fløte eller 1 dl fløte og 0,5 dl creme fraiche
5-6 valnøtter
Del røkelaksen i biter.
Stek røkelaksen i litt smør eller olje.
Røkelaksen skal få litt skorpe på kantene.
Ta av platen.
Stek grønnsakene i litt olje.
Tilsett fløte.
Kok inn fløten litt slik at fløten begynner å tykne.
Tilsett røkelaksen.
Hakk opp valnøtter.
Strø over valnøtter og litt vårløk.
Krydre med pepper.