Sukkerfri Sitronsorbet

Jeg husker godt at jeg elsket å spise fylt sitron eller appelsin som liten. 
Å lage fylt sitron er noe jeg har ønsket å lage, så da jeg først lagde sitron sorbet måtte jeg bare fylle sitronene og gjenskape et barndomsminne. 
Sitronsorbet er en syrlig og frisk dessert. 
Denne desserten er også utrolig lett å lage
Sitronsorbet er godt på vinteren og på sommeren
Jeg har brukt søtstoffet fibersirup clear fra tights og Finesse bakesukker. Du kan utelate fibersirup clear og eventuelt bytte ut Finesse med sukrin + eller tagatesse

Oppskriften på fylt sitron - sitronsorbet

4 sitroner, saften tilsvarer ca 2 dl.
1 dl vann
0,75 dl finesse bakesukker
2 ts fibersirup clear, kan utelates
1 eggehvite

Skjær toppen av sitronen.
Skjær litt av bunnen av sitronen, slik at sitronen står stødig på benken/tallerken.
Hul ut sitronene og press ut sitronsaften med en kniv eller skje.
Sil sitronsaften slik at ikke noen stener og skinn blir med i saften.
Varm opp vann, finesse, fibersirup og sitronsaft frem til søtningen er godt blandet inn.
Hell sorbetsaften i en form og avkjøl på benken før du tar formen i fryseren.
Sorbetsaften bør stå i fryseren natten over.
Ha sitronene og toppen også i fryseren.
Rør i sorbetsaften en gang eller to når den begynner å stivne.
Pisk eggehviten stiv.
Skrap opp sorbetisen og bland inn eggehviten, pisk gjerne med stavmikser.
Ta ut sitronen av fryseren og ha sorbetisen i sitronen.
Eventuelt ha alt tilbake i bollen og server det som vanlig is
Sett sitronene i fryseren igjen en times tid.
Pynt med mynte og tørket sitron.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *