4 sitroner, saften tilsvarer ca 2 dl.
1 dl vann
0,75 dl finesse bakesukker
2 ts fibersirup clear, kan utelates
1 eggehvite
Skjær toppen av sitronen.
Skjær litt av bunnen av sitronen, slik at sitronen står stødig på benken/tallerken.
Hul ut sitronene og press ut sitronsaften med en kniv eller skje.
Sil sitronsaften slik at ikke noen stener og skinn blir med i saften.
Varm opp vann, finesse, fibersirup og sitronsaft frem til søtningen er godt blandet inn.
Hell sorbetsaften i en form og avkjøl på benken før du tar formen i fryseren.
Sorbetsaften bør stå i fryseren natten over.
Ha sitronene og toppen også i fryseren.
Rør i sorbetsaften en gang eller to når den begynner å stivne.
Pisk eggehviten stiv.
Skrap opp sorbetisen og bland inn eggehviten, pisk gjerne med stavmikser.
Ta ut sitronen av fryseren og ha sorbetisen i sitronen.
Eventuelt ha alt tilbake i bollen og server det som vanlig is
Sett sitronene i fryseren igjen en times tid.
Pynt med mynte og tørket sitron.