KakerSmåkaker/kjeks

Lavkarbo Smultringer/ donuts

70 g kremost naturell
50g smør
1 dl mandelmelk
1,5 ts gjær
1 ts yacon sirup
0,5 dl sukrin +
60g pofiber
40 kokosmel
20-30g mandelmel
1,5 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 strøken ts xanthan gum
3- m egg
1 ts kardemomme


Varm opp kremost, smør og mandelmelk i micro eller i en kjele.
Smøret og kremosten skal være smeltet.
Tilsett søtning og gjær i vesken
Tilsett de andre ingrediensene i vesken.
Elt deigen med en sleiv eller i en kjøkkenmaskin til deigen er godt blandet.
Deigen skal være litt klissete.
Sett deigen til heving på et lunt sted, i ca 30 minutter.
Et tips! har du ikke noe lunt sted, sett ovnen å 40ºC og la deigen heve i ovnen.
Er deigen litt klissete ha olje på hendene.
Del deigen i 8.
Lag pølser av hver del, ca 12-15 cm.
Form en sirkel av hver deig og fest endene godt sammen.
Hell olje i en tykkbunnet kjele.
Varm opp nøytral olje eller smult. Ta det du har. Smult gir en mer crispy skorpe på smultringene, utover det er det ingen forskjell. 
Konfyrem min går til 14 og jeg satte den på 10, og nedjusterte til 9 når oljen var varm.

Et tips! Putt en tresleiv i oljen og når det bruser rundt sleiven er oljen varm.
Stek en og en smultring av gangen.
Putt forsiktig en smultring i oljen og stek c 25-30 sekunder på hver side
Avkjøl smultringene på rist med papir under. 
Pynt gjerne smultringene med melis, kanel og sukrin+ eller smeltet sjokolade
Bør spises innen 1-2 dager eller så bør de fryses

Ønsker du å steke de i ovnen går også det, men resultatet blir ikke helt det samme
Stekes på 200ºC i ca 15 minutter


Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *