Sukkerfri Snickerskake
Bunn:
150g peanøtter
150g mandler
75g smør
Du kan bytte ut 35g av smør med sukrinsirup gold
Grovhakk mandler og peanøtter.
Hold av 3-5 ss av nøtteblandingen.
Smelt smør.
Bland nøtteblandingen og smør sammen.
Trykk blandingen i en bakepapirkledd form.
Sett kjølig.
Karamell:
2 dl fløte
30g smør
4 ss sukrinsirup gold eller sukrin gold
Ha alle ingrediensene i en kjele.
La det småkoke, rør innimellom i blandingen.
Det skal koke til deigen begynner å tykne (20-40min).
eller lag karamell i microen:
Ha alle ingrediensene i en bolle som tåler sterk varme.
Putt bollen i microen på full styrke i ca 6-8 minutter.
Rør annenhvert minutt.
Karamellen skal bli gylden og være passe tykk.
Hell karamellen over nøttebunnen.
Sett kjølig.
Det tar ca 1 time til karamellen stivner.
Sjokoladetrekk:
100g sukkerfri sjokolade.
1-2 ss smør.
Smelt sjokolade og smør.
Rør blandingen godt slik at all sjokoladen er smeltet.
Hell forsiktig sjokoladen over karamellen.
Strø over resten av nøtteblandingen fra bunnen.
Avkjøl.
Del opp kaken med en varm og skarp kniv.