Blogg

Sommer og lavkarbo mat på grillen

Den beste årstiden jeg vet om er sommer.
Det er sol, forhåpentligvis, varmt i været og man nyter kveldene mye bedre både ute og inne.

Med vår og sommer hører også grillmat til. 
Grillmat er mye mer enn bare pølser og hamburgere, i vært fall for oss.

Jeg har flere ganger fått spørsmål om hva man kan grille av grønnsaker og hvilket tilbehør man kan ha ved siden av grillmat når man går på lavkarbo kosthold. 
Jeg tenkte at jeg skulle skrive litt om dette. 

Marinader jeg ofte bruker er:
Allround grillolje med lite karbohydratnivå, ca 4 karbohydrater pr 100g
eller så lager jeg marinader av:
Olje
sitron
hvitløk
Chili
Urter
Chilipasta
Pesto

BBG saus:
Sukkerfri ketchup
tagatesse/sukrin gold
Sterk kaffe
tabasco
Chilikydder/kajennepepper
hvitløkskrydder

Bland sammen det du synes er godt og la kjøttet ligge i marinaden fra 20 min til flere timer.
Jo lenger kjøttet ligger i marinader, jo mer smak får kjøttet.

Noen forslag til tilbehør til grillmat:
Sellerirotsalat se oppskrift
Brokkolisalat se oppskrift
Squashsalat se oppskrift
Knutekålsalat
Sellerirotgrateng, bruk samme oppskrift som jordskokk.
Jordskokk grateng, se oppskrift
Fennikelgrateng se oppskrift
Gode salater
Sellerirot fries/ Jordskokk fries, se oppskrift
Grønnkål chips
Squash chips
Aubergine chips se oppskrift
Knutekål chips
Smørdampet sommerkål
Tomatpai se oppskrift

Grønnsaker som kan grilles som den er:
Tomater
Paprika
Squash
Sopp
fennikel
Løk
Aubergine
Vårløk/purre
Salat
Asparges

Foliebakte grønnsaker:
Sellerirot i biter
Jordskokk i biter
Søtpotet i biter, for de som lever mer mot smartkarbo
Ovnsbakt sellerirot

Del opp grønnsakene i terninger
Ha olje og salt i en folie
Ha grønnsakene på folien
Pakk folien godt sammen
Putt folien på grillen og grill til ca 20 min.
Ovnsbakt sellerirot må st på grillen eller i stekeovnen i 1-2 timer.

Proteiner vi griller:
Kyllingfile
Kyllingvinger
Biff
Løvbiff
Spareribs
Svinefile
Ribbe
Lam
Pinnekjøtt
Laks 
Ørret
Makrell
Scampi
Pølser
Hamburgere, både ferdige og lager selv.
Kebabruller med fataost, lager selv.

Mye mer kan grillen, det er bare fantasien som står i veien for en.
Håper dere alle får en fortsatt fin sommer, også matmessig.






Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *