Desserter

Sukkerfri karamellpudding

Oppskriften passer til stor brødform eller 2 små former.
Hvem har sagt at man ikke kan kose seg med deilig karamellpudding på lavkarbo?
Denne smaker kjempe godt. 

Sausen:
80 gram tagatesse, kan byttes ut med 150g sukrin gold
Smelt tagatesse i en kjele.
NB! Sukrin gold tåler ikke like høy temperatur som tagatesse og karamelliseres ikke

La det karamellisere seg og få litt brunfarge.
Hell sausen i formen du ønsker å bruke.

Puddingen:
4 dl fløte
2 dl vann
1 vaniljestang
5 egg
30 g tagatesse eller 50g sukrin gold og 10g natreen

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. 
Ha vaniljestang og frø i en kjele.
Tilsett fløte og vann.
Varm opp fløteblandingen.
Blandingen skal ikke koke.
La blandingen trekke i ca 10 minutter.
Avkjøl.
Pisk sammen egg og tagatesse.
Tilsett eggeblandingen i fløteblandingen.
Sil alt sammen.
Hell den silte blandingen i formen, over karamellsausen.
Stek blandingen i vannbad på 125°C i ca 1-2 timer.
Karamellpuddingen er ferdig når den er fast.
Ved å ta en skje på toppen av puddingen og presse lett ned kan du sjekke om den er ferdig.
Sitter det ikke noe karamellpudding igjen på skjea er karamellpuddingen ferdig.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *