Sukkerfri rødkål

Rødkål smaker så mye bedre hjemmelaget enn ferdig kjøpt.
Rødkål inneholder mye antioksidanter og rødfargen i rødkålen kan virke betennelsesdempende. 
Rødkål passer godt til svinekjøtt, kalkun etc og er ekstra populært i julen.

Holder til 4 porsjoner
700g rødkål
1/2 rød løk, kan utelates
Liten neve med bringebær
2 ss eddik
2 ss natreen
1,5 ts ripssyltetøy (se tips)
1,75 dl fun light eple og ingefærsaft
0,75 dl vann
Fond/buljong
(Du kan bytte ut fun light og vann med 2,5 dl kjøttkraft)
1 ts salt

Skjør rødkål og løk i tynne skiver
Tilsett, rødkål, løk, bringebær lagvis i en kjele.
Tilsett væske, eddik, søtning og salt.
La koke opp og småkoke i ca 1 time.
Rør godt en gang i mellom
Tilsett ripssyltetøy de siste 5 minuttene.
Smak til med mer søtning, eddik eller salt.
Tips! Jeg har laget ripssyltetøy av hjemmelaget syltetøy oppskriften.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *