KakerStore kaker

Suksessterte med sjokoladesmørkrem

Bunn:
6 eggehviter
100g tagatesse
1 ts bakepulver
200g mandler

Pisk eggehviter og tagatesse stivt.
Mal mandlene.
Tilsett bakepulver og mandlene i eggehviteblandingen.
Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Smør en rund kakeform ca 22-23 cm.
Stek på 160°C i ca 35 minutter. 
Avkjøl

Fyll:
6 eggeplommer
1 dl fløte
1 ts vaniljesukker eller 8-10 steviadråper med vanilje
60g tagatesse
150g romtemperert smør
100g sukkerfri sjokolade
Ca 50g peanøtter

Egg, fløte, tagatesse og steviadråper/vaniljesukker tilsettes i en kjele.
Varm opp blandingen på lav til middels varme.
Rør hele tiden.
Varmes opp til kokepunktet. NB! blandingen skal ikke koke.
Når blandingen nærmer seg kokepunktet begynner blandingen å tykne.
Ta av platen.
Rør godt inn litt og litt smør.
Knekk opp sjokoladen og tilsett sjokoladen i blandingen.
Rør sjokoladen godt ut i blandingen.
Avkjøl i kjøleskapet i ca 1 time.
Pisk opp kremen før den tilsettes kaken.
Grovhakk peanøtter og strø over.
La kaken stå i kjøleskapet i ca 1 time.

Hele kaken inneholder ca 20-25 karbohydrater, avhengig av hvilken sukkerfri sjokolade du bruker.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *