Frokost og lunsjHjemmelaget pålegg

Sukkerfri Sursild /kryddersild

Sursild er noe jeg må ha rundt juletider, og da sursild du får kjøpt i matbutikken inneholder mye sukker, måtte jeg teste ut å lage min egen variant.
Jeg liker masse krydder i min sursild, derfor kryddersild.
Du kan selvfølgelig kun bruke pepper og eventuelt litt sennespfrø.
Sursilden bør stå et døgn etter at du har laget den før den spises og holder seg fint i kjøleskapet 2-3 uker.
Du får kjøpt alle ingrediensene i vanlig matbutikk. 

Oppskrift på sursild/ kryddersild

Ca 200g sildefilet (min pakke inneholdt 220g, så jeg brukte det)
1 løk
0,5 dl eddik
1 dl vann
38g finesse bakesukker eller sukrin +
1 ss hel pepper, ta gjerne farget pepper
1 ss sennepsfrø
1 ts allehånde
1 ts nellikspiker

Kok opp vannet.
Rør inn søtningen til alt er oppløst.
Avkjøl sukkervannet litt før du rører inn eddik.
Kutt opp sild i ca 1 cm tykke skiver.
Kutt opp løk i tynne skiver.
Bland sammen krydderet.
Legg sild, løk og krydder lagvis.
Fyll opp med lake.
Laken bør dekke sild og løk.
Ha på tett lokk
La stå i kjøleskap i et døgn før du serverer den

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *