«Sukkerfri» vaniljeis
3 Egg
2 ss tagatesse
3 dl fløte
1 vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker (se tips) eller 7-10 steviadråper med vanilje
Pisk egg og tagatesse til tykk eggedosis.
Pisk fløte og vanilje til krem.
Bland kremen inn i eggedosisen.
Tilsett sjokoladebiter, nøtter, peanøtter, hjemmelaget daim, bær etc i isen for å gi den en annen konsistens og smak.
Med ismaskin:
Ha hele blandingen i ismaskinen.
Følg bruksanvisningen.
Min ismaskin skal gå i 20 min.
Hell isen i en boks og la den stå i frysern i 1-2 timer før servering.
Uten ismaskin:
Hell hele blandingen i en boks.
La blandingen stå i fryseren i 30 min, bland godt og frys igjen.
Gjenta denne prosessen 1-3 ganger til, slik at isen ikke krystalliserer seg.
Denne isen er en base.
Tilsett gjerne sjokoladebiter, peanøtter, daim, bær etc
Tips:
Lag vaniljesukker ved å blande 2-3 ss sukrinmelis og 1 delt vaniljestang eller 1/4 ts vaniljepulver
La blandingen stå i 2-3 uker før du bruker den.
Det blir perfekt vaniljesukker