Desserter

Sukkerfri vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus er utrolig godt. Det er ikke så vanskelig å lage vaniljesaus heller. 
Noe av det første jeg lærte å lage på lavkarbo, var sukkerfri vaniljesaus.
Du kan servere sukkerfri vaniljesaus til bær, bær smuldrepai, sukkerfri gele, sjokolademousse etc. Mulighetene er mange. 
Jeg har to forskjellige oppskrifter på sukkerfri vaniljesaus. En oppskrift med fløte og en med mandelmelk.
Sukkerfri vaniljesaus med mandelmelk hentet jeg inspirasjon fra Linda Stuhaug sin blogg, og gjorde den enda mer lavkarbo.

Oppskrifter å sukkerfri vaniljesaus

Sukkerfri vaniljesaus med fløte:

  • 3 dl fløte
  • 0,5 dl sukrin +/ finesse bakesukker etc
  • 2 ts vaniljesukker, 1 vaniljestang eller 20 steviadråper med vanilje.
  • 4-6 eggeplommer, avhengig av størrelsen på eggene.

Ønsker du å lage vaniljekrem kan du tilsette 1/2-1 ts xantaxgum

Hvis du bruker vaniljestang, del den på tvers, skrap ut vaniljen, og putt vanilje og vaniljestang i en kjele.
Ha fløte, vanilje og søtning i en kjele.
Kok opp.
Ta kjelen av platen.
Visp inn et og et egg.
Varm opp til kokepunktet mens du visper.
Nb! skal ikke koke.
Nå starter sausen å tykne.
Sil av.
Avkjøl og server.

Vaniljesaus med mandelmelk:

  • 5 dl mandelmelk
  • 30g sukrin+
  • 1 vaniljestang, 2 ts vaniljesukker eller 20 steviadråper med vanilje.
  • 4 m eggeplommer

Ønsker du å lage vaniljekrem kan du tilsette 1/2-1 ts xantaxgum

Hvis du bruker vaniljestang, del den på tvers, skrap ut vaniljen, og putt vanilje og vaniljestang i en kjele.

Ha mandelmelk, vanilje og søtning i en kjele.
Kok opp på middels varme.
Ta kjelen av platen.
Visp sammen eggeplommene.
Hell halvparten av mandelmelken over eggene og visp godt. 
Hell så egge- og mandelmelk blandingen i resten av melken.
Varm opp til kokepunktet mens du visper.
Nb! skal ikke koke.
Nå starter sausen å tykne.
Sil av.
Avkjøl og server.3

Vaniljesukker tips!
2 ss sukrin melis
2 ss Natreen elle rfinesse bakesukker
 1 Vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver

Skrap ut frøene av vaniljestangen. 
Tilsett frø og stand i et glass.
Tilsett sukrin melis og natreen.
Bland litt og la det stå.
Etter 14 dager har du vaniljesukker.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *