Suksess muffins og suksessmakroner (gule bomber)

Noe av det beste vi vet her i huset er suksesskake, suksessmakroner (gule bomber) og suksessmuffins. Disse kakene forsvinner fortere enn jeg lager dem, enten jeg lager de kun til oss eller når jeg får besøk. 
Den største favoritten er hvis jeg lager smørkremen med sjokolade og pynter med peanøtter. Du velger selvfølgelig selv hvilken topping du ønsker.

Oppskrift på muffins

Bunn:
6 eggehviter
100g Finesse bakesukker 
1 ts bakepulver
200g mandler

Pisk eggehviter stiv.
Tilsett litt og litt finesse mens du pisker. 
Mal mandlene.
Tilsett bakepulver og mandlene i eggehviteblandingen.
Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Fyll muffinsformene ca 2/3 fulle.
Stek på 170°C i ca 15 minutter, eller til deigen er helt gjennomstekt.
Avkjøl.

Suksess makroner/ gule bomber

Bunn:
3 eggehviter
1,5 dl Finesse bakesukker
250g mandler

Pisk eggehviter stivt.
Tilsett litt og litt finesse mens du pisker eggehviten.
Mal mandlene.
Tilsett mandlene i eggehviteblandingen.
Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott.

Ha alt i en kakesprøyte og form makroner tilsvarende en 5 krone.
La makronene stå på benken å tørke i ca 20 minutter.
Stekes på 170°C i ca 10 minutter. 

 

Suksess kremen

Hvis du både lager muffins og makronene, bør denne kremoppskriften dobles.

6 eggeplommer
1 dl fløte
1 ts vaniljesukker eller 8-10 steviadråper med vanilje
60g finesse bakesukker
150g romtemperert smør

Egg, fløte, finesse og steviadråper/vaniljesukker tilsettes i en kjele.
Varm opp blandingen på lav til middels varme.
Rør hele tiden. 
Varmes opp til kokepunktet. NB! blandingen skal ikke koke.
Når blandingen nærmer seg kokepunktet begynner blandingen å tykne.
Ta av platen.
la kremen avkjøle seg i kjøleskapet en stund før du tilsette smøret.
Rør godt inn litt og litt smør.
Avkjøl i kjøleskapet i ca 1 time.
Ha kremen i en kakepsrøyte.
Ha på fyll på muffinsene.
Ved makronene så har du på fyll på halvparten av makronene. Resten skal på toppen av kremen. Sett kjølig, slik at alt får satt seg før du har over sjokolade. 
Strø revet sukkerfri sjokolade over kaken før servering eller smelt litt sjokolade og strø over.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *