MiddagerTaco

Lavkarbo tacopai

Paibunn:
3 dl mandelmel og sesammel
0,5 dl kokosmel
1 egg
0,75 ss fiberhusk
60g mykt smør
30g strøost
Litt vann
Krydder (kajennepepper, salt, paprikakrydder)

Kna deigen godt sammen.
Sett deigen kjølig i ca 30 minutter.
Trykk deigen ut i en paiform.
Forstek deigen på 200°C i 10-15 minutter eller til kantene begynner å få en god skorpe.

Fyllet:
400g kjøttdeig 
1 løk
1/2 boks kidneybønner (kan utelates)
Eventuelt rucculua
1,5 tomater
Ost
1/2 boks creme fraiche
1/2 glass tacosaus
2 ts hjemmelaget tacokrydder
0,5 dl vann
200g strøost/parmesan

Kutt opp løk og stek sammen med kjøttdeigen.
Krydre kjøttdeigen med tacokrydder og vann.
Bland alt godt og la kjøttdeigen småkoke slik at vannet koker litt bort.
Kutt opp tomater i små biter.

Tilberedning:
Tilsett kjøttdeigen på paideigen.
Tilsett så tomatene, kidneybønner og ruccula.
Smør tacosaus over alt, så et lag med creme fraiche.
Strø osten på toppen.

Stek paien på 200°C i ca 15 min eller til osten har fått farge.

Tacokrydder:
1 ss salt
4 ss chili
2 ss cumin
1 ts hvitløkspulver/løkpulver
3 ss paprika
evt etter ønske 1 ts koriander, 1 ts kajennepepper, 1 ts pizzakrydder og 1 ts hvitløkspulver.

Bland alle ingrediensen godt sammen.
Oppbevares på glass eller i tett boks.
Må smakes til, for blandingen kan fort bli litt sterk.

Ostechips:
Legg osteskiver på et bakepapir. 
Stekes på 200°C i ca 10 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *