KjøttMiddager

Hjemmelaget tapas oppskrifter

Tapas er ikke noe vi spiser så ofte her hjemme, men det er alltid morsomt å prøve noe nytt. 
Tapas kommer egentlig fra Spania og betyr fingermat, og er ofte brukt som forretter eller småretter.
Jeg lager oftest maten i små skåler, men det er bare å bruke tannpirkere eller feste maten på andre måter.
Hjemmelaget tapas er ikke så vanskelig som mange skulle tro. Veldig mye av ingrediensene har vi i kjøleskapet eller i skapet til vanlig. Et tips er å ikke komplisere det for mye.
Vi i Norge har lagd vår egen vri på det.  

Tapas ideer og oppskrifter

Stekt nøttebrød med hvitløk og tomat
Stekt nøttebrød med pesto, parmesan og ruccula
Ovnsstekt egg
Asparges rullet i serranoskinke
Hvitløk og chiliemarinerte reker
Tomat, squash og mozarella toppet med pesto
Lefser med kremost og serranoskinke (skinken kan byttes ut med røkelaks)
Chili med urteost
Jalapenos med fetaost, ferdigkjøpt
Kyllingvinger, ferdigkjøpt
Chilipølse, ferdigkjøpt
Kjøttboller med tacochips og tacokrydder
Saltbakt sellerirot
Ostechips
Manchegoost, ferdigkjøpt
Rucculapesto
Aioli (brukte ferdigkjøpt boks)


Stekt nøttebrød med tomat og med pesto
Mandelbrød, se oppskrift under bakverk.
1. Stek brødskiver i smør og hvitløk på begge sider.
Del en hvitløk i 2 og smør utover skiven etter at den er stekt.
Mos tomat og litt chili sammen. Smør det utover skiven.
Grovhakk tomat og legg på tomat. 
Del opp brødet i 2-3 biter.
2. Stek brødskiven i smør og hvitløk på begge sider.
Smør utover rucculapesto.
Skjær tynne skiver av parmesanost og legg oppå pestoen.
Pynt med ruccula.
Del opp i 2-3 biter.

Ovnsbakt egg
Stek egg i muffinsform i ca 10 minutter på 200°C

Asparges rullet i serranoskinke
Kutt av enden på aspargesen.

Legg asparges og en tynn skive mozarella oppå 1 skive serranoskinke.
Rull sammen. 
Stek i ovnen eller i stekepannen.

Hvitløk og chilimarinerte reker
Knus 2 fedd hvitløk

1/2 chili finhakkes eller 1 ss sweet chilisaus.
Olje.
La rekene eller scampiene ligge i marinaden minst 30 minutter.
Stek i ca 200°C i ca 10 minutter.

Tomat, squash og mozarella toppet med pesto
Skjær tomat, squash og mozarella i tynne skiver.

Legg det lagvis.
Pynt med pesto

Lefser med kremost og serranoskinke

Lefser:
1 dl mandelmel, 1 ss pofiber, 1/2 ts bakepulver, 1/2 ts natreen, 1/2 ts salt, 2 ss fiberhusk og 1 dl kokende vann.

Bland godt. La svelle til deigen er fast. Lag 4 baller av deigen. Kjevle deigen tynt med bakepapir over og under. Stek i tørr stekepanne.
Smør urtekremost utover halve lefsen.
Tilsett spekeskinke eller røkelaks.
Pynt med vårløk eller ruccula.
Rull sammen.
Del opp i porsjonsstykker.

Chili med urteost
Skrap ut chilifrøene av chiliene.

Smør kremost med urter i hulrommet til chiliene.

Kjøttboller med tacokrydder og ostechips
200g kjøttdeig
3 ostechips
1,5 ts tacokrydder, taco oppskriften
1 lite egg
Bland alle ingrediensene godt.
Form små kjøttboller og stek de i smør.

Saltbakt sellerirot
Vask selleriroten godt.

Del opp selleriroten i terninger 3-4 cm store og ca 2,5 cm tykke.
Dekk formen med salt.
Tilsett selleriroten.
1 ts olje helles forsiktig over selleriroten.
Stek på 200°C i ca 1 time

Ostechips
Lag ostechips av edamerost med chilikrydder i micoren i ca 2 minutter.

Hjemmelaget pesto

Smeltet brie med sukrin gold/sukrin sirup gold

Lefse stekt i panne med pepperoni og ost
Micoromelett

Sesam og parmesankjeks
Oppskrift:
2 dl mandelmel
6 ss sesamfrø
1 ss fiberhusk
1 ts salt
1 ts natrenn
3 eggehviter
Bland alle ingrediensene.
Form bakker og trykk de ned til sicrkler eller avlange pinner.
Stekes på 180ºC i ca 10 min

Du kan variere mye.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *