Tekake

Fikk tips av en følger, Gunn Stallvik, om å lake tekake av bolleoppskriften min.
Selvfølgelig måtte jeg teste det. Tekake kommer egentlig fra Trøndelag. Tekake er ikke noe jeg er vant til, men veldig godt var det. 
Det er morsomt å prøve nye ting. 
Jeg har laget en med hjemmelaget bringebærsyltetøy og en med hjemmelaget sukkerfritt eplemos.
Eplemos er ikke lavkarbo, men kan spises i ny og ne på smartkarbo.

Oppskrift

  • 60g fiberfin
  • 40 kokosmel
  • 20-30g mandelmel
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts xanthan gum
  • 4 ts steviosa (tilsvarer 100g sukrin/sukrinmelis eller 50g tagatesse/sukrin+)
  • 1 ss sukrin gold
  • 50 smør
  • 1 dl fløte
  • 3-4 egg (avhenger av størrelsen på eggene)
  • 1 ts kardemomme

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp fløte til kokepunktet.
Smelt smøret i fløten.
Hell fløteblandingen og eggene i det tørre og bland godt.
Du kan se at deigen eser litt ut når du blander alt sammen, det betyr at bakepulveret begynner å jobbe.
La svelle i 5-10 minutter.
Kjevle deigen i et rektangel med bakepapir over og under.
Smør syltetøy utover halve kaken, eller i midten og brett begge sidene over syltetøyet.
Brett delen det ikke er fyll over.
Klem sammen endene, slik at fyllet ikke siver ut.
Hakk opp mandler
Pensle tekaken med fløte eller vispet egg.
Strø mandler over kaken, samt kanel og og sukrin +

Stek bollene på 200° i 1o-12 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *