MiddagerTilbehør

Tomatpai

 

Oppskriften er til aluminiumsform. Må dobles til paiform.

Paibunn:
40g sesammel
40g mandelmel
ca 50g mykt smør
0.5 – 1 ts dijon sennep
litt salt
1-2 ss vann

Fyll:
1 ss tomatpure
Cheddarost
1/2 løk
5 store tomater
1 ts olje
1 egg
3 ss fløte
Salt, pepper og sukrin

Kna godt sammen og sett deigen kjølig i ca 30 min.
Trykkes ut i formen.
Forstekes på 200°C i ca 10 min.

Smør bunnen med tomatpuré.
Strø et tynt lag med ost.
Skjær tomater og løk i tynne skiver og legg det lagvis i formen
Ha ca 1 ts olje over tomatene.
Pisk 1 egg og 3 ss fløte og hell over.
Krydre med salt, pepper og litt sukrin (eller annen søtning).
Stekes videre til eggeblandingen har stivnet, ca 20-25 min

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *