Blogg

4 dager med eggfaste

I høstferien hadde vi noen dager i Brussel og det ble litt utskeielse med god vin, sjokolade, dessert etc og for å komme tilbake til lavkarbo/keto kosthold kjørte jeg eggfaste forrige uke. Dette gjorde jeg for å miste sulthetsfølelsen, øke metthet, få stabilisert blodsukkeret igjen og få skilt ut alle karbohydratene i kroppen. 
Eggfaste gir kroppen en boost etter utskeielse eller hvis man har kommet til et vektplatå. For min del var det en boost. 
Jeg kjører eggfaste et par ganger i året og alt fra 3-5 dager. Denne gangen ble det 4 dager og 1 ordentlig utfasingsdag. Ble litt mer grønnsaker på dag to.
Jeg mistet 2.1kg på disse 5 dagene, det meste de to første døgnene. 
Jeg er veldig fornøyd og kjenner på en helt annen metthet nå. Nei jeg er ikke lei egg. 

tips til deg ved eggfaste er variasjon. Det er sååå mye du kan lage når du eggfaster. Bruk godt med krydder og urter i tillegg slik at du får litt smaker inn. Personlig er jeg veldig glad i chiliflakes, urtesalt og basilikum, gressløk og persille. NB! ved krydder så kan du ikke bruke krydder som er tilsatt sukker og inneholder karbohydrater. Det vil si at alt skal være renest mulig.
Når det gjelder ost skal all ost du spiser inneholde maks 1g karbohydrater pr 100g.
Kremost naturell er dermed ikke aktuelt på eggfaste da den inneholder 4.6 karbohydrate rpr 100g. Det du kan bruke i stedet for kremost er tubeost naturell eller med forskjellige smaker. De fleste inneholder 0 karbohydrater. 

Du finner mye informasjon, tips, råd, meny og oppskrifter i dette heftet jeg har laget

Eggfaste betyr at du skal spise egg, fett og ost alt fra 3-5 dager og ha utfasing 1-2 dager i etterkant. Du må ikke spise ost, men det er veldig godt ved siden av og metter ekstra.
Du kan spise opptil 1 ts kunstig søtning hver dag. Det kan trigge søtsuget til noen så er du sårbar for dette anbefales det ikke. 
Egg inneholder proteiner og de fleste vitaminer kroppen vår trenger minus c vitaminer. Dette kan du tilsette med litt dråper av sitron i vannet ditt eller ta c-vitamin tilskudd. Ja egg metter faktisk utrolig bra.
Det første du mister ved eggfaste er vann i kroppen, så noe av vekten du mister ved eggfaste kan du gå opp igjen ved slutten av eggfaste eller etter utfasingen. Dette er fordi kroppen må regulere seg til nok et nytt kosthold uten kun egg. 

Til informasjon: Noen mennesker må også telle kalorier når man går på lavkarbo, da gjelder dette også på eggfaste dessverre. Da kan det bli for mye med kalorier med ost ved siden av. 

Regler ved eggfaste

Hva jeg har spist

Fettkaffe med 1 eller to egg i hver dag. I kaffen har jeg egg, smør, mct, mct olje og evt litt søtning eller kanel. Det smaker nesten som kaffelatte, så ikke være bekymret. Ved siden av har jeg tilsatt salt i vannet mitt eller tatt en klype salt og drukket 1 glass vann. Informasjon om salt finner du her
Har jeg kun hatt 1 egg i kaffen har jeg spist 1 kokt egg ved siden av med smør eller majones og salt. 
Osteknekkebrød laget av ost eller taffelost, stekt i micro med kost egg, salt, majones eller smør
Omelett med tubeost, parmesan og chiliflakes
Stekt ost med stekt egg
Gordon Ramsey eggerøre med osteknekkebrød ved siden av
Chaffles med smør, ost og kokt egg
Chaffles og taffelost knekkebrød med eggesalat
Pannekaker med smør og kanel eller smør og ost. Du kan ta på litt søtning hvis du vil, uansett om jeg ikke har gjort det 

Oppskrift på pannekaker
3 egg
1,5 ss tubeost naturell
Dette mikses sammen til en glatt røre
Stekes i liten stekepanne, bruk godt med smør.
Ikke snu pannekaken før den har satt seg ordentlig. 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *