Fatheadpizza med havrefiber

Jeg syns det er morsomt å eksperimentere på kjøkkenet, men jeg får ikke lov til å “tulle” så mye med pizzadeigen i følge mannen.
Favoritt bunnene hans på lavkarbo er fatheaddeig eller en deig fra lavkarbomedhanne. Han spiser oftest liberalt lavkarbo mot smartkarbo og spiser samme pizza som meg. 
Forrige helg prøvde jeg meg på fatheaddeig med havrefiber og det var stor suksess. 
Noen ganger kan fatheaddeig med mandelmel få en marsipanlignende smak og til dere som ikke tåler eller liker mandler er fatheaddeig med havrefiber helt genialt.
Jeg har både prøvd med gjær og uten gjær så legger ut oppskrift på begge to. 

Oppskrift på fatehadpizzabunn

Denne oppskriften holder til en pizzaform, for langpanne må oppskriften dobles. 
Mandelmel veier dobbelt så mye som havrefiber, så her er det greit å følge dl mål i stedet for gram. 

Pizzadeig
170g revet hvit ost eller mozzarella
2 ss kremost naturell.
1,7 dl havrefiber, tilsvarer ca 45-50g
1 stort egg eller 2 små
1 ts bakepulver
1 ts salt

Ønsker du å bruke gjær i oppskriften:
1 ts gjær
1 ts yacon sirup

Husk at når du bruker gjær må deigen heve minimum 30 minutter før steking.

Ha revet ost og kremost i en bolle eller kjele.
Smelt osten i microen eller i kjelen.
Det skal bli en seig masse når du rører i den.
Tilsett de andre ingrediensene og bland godt.
Et tips er å starte med 80% av melet for så å tilsette litt og litt.
Deigen skal være fast og fin og du skal klare å kna deigen uten å bli seig.
Kjevle ut til en pizzaform eller trykk deigen ut.
Forstek pizzadeigen på 220°C i ca 10 minutter.

Fyll:
Lag tomatsaus av tomater, løk, krydder og litt vann. La det småkoke i ca 30 min til tomatene moser seg. Du kan også bruke sukkerfri ketchup
I denne pizzaen har jeg brukt rester av pålegg som skinke, pepperoni, salami og litt bacon.
Grønnsaker av paprika, tomat, løk, sopp og jalapenos
Ha på tomatsaus, ost og så ønsket fyll. Ta på litt mer ost eller parmesan.
Stek på 200°C i ca 15-20 minutter.
Følg med.
Server med rømmedressing og ruccula

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *