MiddagerTilbehør

Hjemmelaget lavkarbo tomatsaus

Det er mange som dyrker tomater selv nå for tiden, vi er en av dem. Ikke nok med at vi dyrker litt selv, vi får også mye tomater fra familie.
Så hva skal man bruke alle disse tomatene til?
Jo man lager hjemmelaget tomatsaus av solmodne tomater. Hjemmelaget tomatsaus passer til mange retter; pizza, pasta, lasagne, tomatsuppe etc.
Det beste med hjemmelaget tomatsaus er at du vet hvilke ingredienser den inneholder, den er sunn og du kan oppbevare den i porsjons pakninger, slik at du ikke bruker mer enn du trenger. Den kan selvfølgelig også fryses.
Du kan selvfølgelig leke deg med denne oppskriften og tilsette paprika, chili, urter som basilikum etc også.

 

Oppskrift

Ingredienser
1 kg solmodne tomater
2 fedd hvitløk
1 gul løk
2 ts natreen 8smak deg til)
10 finkuttet basilikumblader
2 ss olivenolje
Evt salt, pepper og andre ting du vil tilsette

Grovkutt tomater, løk og hvitløk.
Bruk medium varme på platen og en tykkbunnet kjele.
Ha olje og løken i kjelen. Fres til løken er gylden.
Tilsett tomatene, basilikum og søtning. La dette småputre i i minst 20 minutter.
Mos tomatsasuen med en stavmikser eller en potetpresse.
Smak til med salt, mer søtning etc.
Ønsker du å ha veldig søt tomatsaus kan du tilsette 1/2 ss ketchup uten i sausen. 
Oppbevares i tette bokser i fryser eller ca 1 uke i kjøleskapet

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *